12 Nisan 2018 14:38

Betra'da 9 işçi, polis gözetiminde işten atıldı

Talepleri için mücadele eden Betra işçilerinin iş bırakma eylemi sürerken patron, 9 işçiyi polis gözetiminde işten attı.

Paylaş

Kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine iş bırakan Betra Prefabrik işçilerinin mücadelesi sürerken patron 9 işçiyi daha ‘polis gözetiminde’ işten attı.

Sakarya Pamukova’da bulunan Betra Prefabrik’te daha önce talepleri için iş bırakan işçilere verilen sözlerin tutulmaması üzerine başlayan iş bırakma eylemi devam ediyor. Düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı DİSK/Cam Keramik-İş üyesi olan Betra işçileri şubat ayında iş bırakmış, verilen sözler üzerine iş bırakma eylemini sonlandırmıştı.

Verilen sözlerin tutulmaması üzerine işçiler tekrar iş bırakırken, Betra patronu 9 işçiyi daha tazminatsız bir şekilde işten attı. İşten atılan 9 işçi ‘polislerin gözetiminde’ arkadaşları ile vedalaşıp fabrika dışına çıktı.

Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, fabrika önünde yaptığı açıklamada patronun daha önce sendikayla görüşmeye yanaşmadığını dile getirdi. Daha sonra CHP il başkanının devreye girmesiyle bir mutabakatın çıktığını ifade eden Sarıkaş, “İşveren sözler verdi ve işçiler işbaşı yaptı. Ama dağ fare doğurdu” dedi. Patrona seslenen Sarıkaş, “Ketum tutumunu bırak. Üretim istiyorsanız işçi burada. Atılan işçiler geri alınır, oturulup konuşulur” dedi. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okullarda şiddet ortamı büyüyor: 'Gelecek kaygısı şiddeti besliyor'

SONRAKİ HABER

Sınıfta öğrencilerini kavga ettiren öğretmen açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...