12 Nisan 2018 14:23

Okullarda şiddet ortamı büyüyor: 'Gelecek kaygısı şiddeti besliyor'

Okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çeken Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, 'Gençlerin gelecek kaygısı şiddeti besliyor' dedi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Okullarda şiddet ortamı büyürken, Ankara’da ve İstanbul’da öğrenciler arası bıçaklı kavgalar yaşandı. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Türkiye’de üretilen şiddet dili okulları da esir alıyor. Gençlerin gelecek kaygısı da şiddeti besliyor” dedi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir ortaokul bahçesinde çıkan kavgada bıçakla yaralanan öğrenci hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki bir ortaokulda eğitim gören M.Ç. (13) ve arkadaşı T.A. (13) arasında, okulun bahçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda T.A. göğsünden bıçakla yaralandı.

İstanbul Bahçelievler’de de bir lisede öğrenciler arasında yaşanan kavga kanlı bitti. Okulda yaşanan kavgada bir lise öğrencisi, arkadaşını bıçakladı. Yaralı öğrenci hastaneye kaldırılırken, zanlı ise gözaltına alındı.

Okullarda şiddet ortamını gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Türkiye’de sürekli bir şiddet dili üretiliyor. Bu dil de maalesef okullarda etkili oluyor. Bu aslında yeni değil, son yıllarda OHAL koşullarında artmış durumda. Şiddete davet eden, şiddete çağıran söylemler var. Aynı zamanda öğrenciler, eğitim sisteminde yaşanan olumsuzluklardan dolayı geleceklerine dair ciddi kaygılar yaşıyorlar. Geleceğe dair kaygılar da şiddeti besliyor. Bunlar hükümet politikalarının sonucu” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da kamu emekçilerinin grev günü

SONRAKİ HABER

Betra'da 9 işçi, polis gözetiminde işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...