11 Nisan 2018 21:59

Çalışma koşullarımız düzeltilsin, dayatmadan vazgeçilsin

Kocaeli Üniversitesinde on binlerce öğrenci ve personele yemek hizmeti sağlayan yemekhane işçileri sorunlarını ve taleplerini yazdı.

Paylaş

Hanedan MMS KatreYemek İşçileri
Kocaeli

Merhaba, bizler Kocaeli Üniversitesinde on binlerce öğrenciye ve personele yemek hizmeti sağlayan 158 yemekhane işçisiyiz. Bilindiği gibi yakın bir süreçte kamuda taşeron işçilerin kadroya geçeceği haberleri bize de umut olmuştu. Ancak temizlik ve güvenlik elemanlarına sağlanan hak bize layık görülmedi. 

Bizler günde 12 saat çalıştırılıp fazla mesai ücreti verilmeyen, yaz ve sömestir tatillerinde zorunlu ücretsiz izne çıkarılan, her yıl taşeron firması değiştirilerek tazminat hakları elinden alınan ve  ağır çalışma koşullarında ekmeğini kazanan işçileriz.

Nerdeyse asgari ücret seviyesinde maaş almaktayız. Bu yetmezmiş gibi artık eğitim dönemlerinde bile dönüşümlü olarak zorunlu ücretsiz izne çıkarılma dayatmasıyla karşılaşmaktayız. Bunun sonucu olarak hem maaşlarımız erimekte hem de iş yükümüz giderek artmaktadır.

Buradan gerek Kocaeli Üniversitesi yönetimine gerekse de tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Çalışma koşullarımız düzeltilsin ve zorunlu ücretsiz izin dayatmasından vazgeçilsin. Hepinize saygılar.

ÖNCEKİ HABER

Azerbaycan'da İlham Aliyev yeniden cumhurbaşkanı

SONRAKİ HABER

TGS ve DİSK Basın İş: Gerçeklerin üstünü örtmek istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...