23 Ağustos 2012 09:23

Siyasilerin basını hedef göstermesine tepki

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti, her olumsuzluktan sonra basının günah keçisi ilan edilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, son yıllarda Adana’da değişik kesimlerin basına yönelik sözlü saldırılarda ve haksız eleştirilerde bulunarak adeta bulanık suda balı

Siyasilerin basını hedef göstermesine tepki
Paylaş

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti, her olumsuzluktan sonra basının günah keçisi ilan edilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, son yıllarda Adana’da değişik kesimlerin basına yönelik sözlü saldırılarda ve haksız eleştirilerde bulunarak adeta bulanık suda balık avlamak istediğine dikkati çekti.
Özellikle Belediye meclislerindeki bazı üyelerin, kendi çalışmalarına bakmaksızın neredeyse her olumsuzluktan sonra basını suçlamasını ve basının terbiye edilmesiyle ilgili söylemlerde bulunmasını yadırgadıklarını dile getiren Esendemir,” Türkiye bir hukuk devletidir. Gazeteciler de hata yapabilir. Ancak bunun yolu tüm basını hedef göstermek değildir. Kişiler kasıtlı olduğuna inandıkları durumlarda haklarını doğal olarak hukuki yoldan arayabilir. Basın mensuplarını her fırsatta günah keçisi görerek ellerinde belge olmadan eleştirenleri şiddetle protesto ediyoruz” dedi. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

Sokak hayvanlarına otomatik suluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...