11 Nisan 2018 04:35

Erdoğan'ın talimatıyla muhtarlar İspanya'ya götürüldü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, 50 muhtarı İspanya'nın Endülüs bölgesine götürdü.

Paylaş

Bolu, Çanakkale, Erzincan, İstanbul ve Trabzon’dan muhtarların yer aldığı ilk kafile, dün öğle saatlerinde İstanbul’dan İspanya'nın Malaga kentine götürüldü.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Şefik Aygöl’ün de yer aldığı kafile, daha sonra Malaga’dan Kurtuba Camisi’nin bulunduğu Kurtuba kentine geçti. Muhtarlar, Endülüs Emevi eserlerinden Kurtuba Camisi’ni rehber eşliğinde gezerken fotoğraf da çektirdi. 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Şefik Aygöl, şunları söyledi:

“Biz 5 vilayetimizden 50 muhtarımızla Kurtuba Camisi’ndeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız 11 Ocak günü Sayın İçişleri Bakanımıza bir talimat verdi. ‘Dünyanın güzelliklerinin, tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın nereye kadar ulaştığını muhtarlığımızın görmesi gerekmiyor mu? Onlara da gösterelim’ şeklinde bir talimat verdikten sonra İçişleri Bakanımız ve Müsteşarımız çok hızlı bir çalışma içine girip gruplar şeklinde muhtarlarımızı buralara getirmeye karar verdiler ve bugün ilk kafile ile Endülüs’e geldik.” 

'HER TÜRK'ÜN MUTLAKA GELİP GÖRMESİ GEREK'

Trabzon’dan gelen muhtarlardan Barış Hatipoğlu, “Ben gördüğümde hayran kaldım. Her Müslüman’ın her Türk’ün gelip buraları görmesi lazım” diye konuştu. 

Tüm masrafları sponsorlar tarafından karşılacağını söylenen programda muhtarlara, bugün de Elhamra Sarayı, eski şehir merkezi Albaicin gibi Endülüs’ün tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Muhtarlar, bugün Endülüs’ten ayrılacak. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Macaristan'da seçimlerin ardından 'muhalif' gazete ve radyo kapandı

SONRAKİ HABER

Motorine 17 kuruş zam geliyor -11 Nisan 2018

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...