09 Nisan 2018 14:01

Burak Aksak: Dizi için düşündüğüm finali kitapta yaptım

‘Leyla ile Mecnun’ Dizisinin Senaristi Burak Aksak, yeni çıkardığı kitabına ilişkin 'Dizi düşündüğüm gibi bitmedi, kitapta o finali yaptım' dedi.

Paylaş

‘Leyla ile Mecnun’ Dizisinin Senaristi Burak Aksak aynı isimli kitabının ilk imza gününde önceki gün okurlarıyla buluştu. D&R Marmara Forum’daki imza gününde Aksak okurlarına kitaplar imzaladı, okurları ise dizideki replikleri hatırlatıp Aksak’a espriler yaptı. Kitabı Mecnun’un dilinden yazdığını söyleyen Aksak, “Senaryoyu yazarken ‘şuraya bağlasam’ dediğim bir final vardı, dizi düşündüğüm finalle bitmedi, kitapta o finali yaptım” dedi.

KİTAP NE ANLATIYOR?

Kitabı Mecnun’un diliyle yazdığını aktaran Aksak, “Kitapta aslında çok sıradan hayatı olan bir çocuk var, zaten kitabı Mecnun’un diliyle anlattım. Mecnun’un hikayesini izliyoruz. O sıradan bir adamın hayatına bir Leyla girer ve daha sonra o hayat nasıl altüst oluru yazdım, finali de söylemiyim. O ekiple tekrar bir arada olma duygusu, seyirciyle her hafta buluşma durumunu istiyorum” dedi.

‘KARAKTERLERLE YAŞAMAYI  ÖZLEMİŞİM’

Dizide düşündüğü finalle kitabı bitirdiğini söyleyen Aksak, “Dizideki karakterlerin olduğu bir kitap. Dizi, düşündüğümüz finalle gitmedi çünkü iş 104 bölüm sürdü. İlk böyle yazarken ‘Şuraya bağlasam’ dediğim bir final vardı kitapta onu yaptım. Çok özlemişim, yazarken onu fark ettim. Dizi döneminde bir haftada 70-90 sayfa arasında yazıyorduk. Çok yoğun ve yorucuydu ama kitabı yazmaya başlayınca o kadar özlediğimi fark ettim ki o karakterlerle yaşamak durumunu keşke devamı gelse” ifadelerini kullandı.

‘DİZİ YAPMAK İSTİYORUM AMA...’

Dizileri çok uzun olduğu için takip edemediğini söyleyen Aksak, “Uzunluktan dolayı, dizi de yapamıyorum. Çok iyi diziler var, konuşuluyor, arkadaşlarımız oynuyor ama takip edemiyorum. Kitap, film ve aslında dizi projemiz var ama süreler çok uzun. Sinemaya yönelik sonbahara doğru bir kitap yazacağım. Film için görüşmeler var, bir de dizi konuşuluyor o kadar” şeklinde konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Fotoğraf: DHA

ÖNCEKİ HABER

EMEP Altınordu İlçe Başkanı: İşçilere baskıdan vazgeçin

SONRAKİ HABER

Yasemin Çakal’a 15 yıl hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...