09 Nisan 2018 04:44
Son Güncellenme Tarihi: 09 Nisan 2018 16:56

Ankara’da sosyal medya operasyonu: 2 EMEP, 6 FKF üyesi gözaltında

Ankara'da sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınlarında 2 Emek Partisi üyesi, 6 FKF üyesi gözaltına alındı.

Paylaş

Ankara güne ev baskını ve gözaltılarla başladı. Aralarında EMEP ve FKF üyelerinin de olduğu 11 kişi gözaltına alındı.  

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Yöneticisi Rüstem Kahraman ve Yenimahalle İlçe Yöneticisi Özlem Boyraz Özel, sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alındı.

Aralarında Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) MYK üyesi Deniz Aydın'ın da bulunduğu 6 FKF üyesi de polis baskınıyla gözlatına alındı. 

Gözaltıların gerekçesinin "sosyal medya üzerinden terör propagandası yapmak" olduğu öğrenildi. 

Gözaltı kararı verilen 13 kişiden, biri Hatay'da olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı.

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, il ve ilçe yöneticilerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden ev baskınıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kahraman ve Boyraz’ın ikameti ve işi belli olan insanlar olduğunu dile getiren Aslan, bunun keyfi bir uygulama olduğunu ifade ederek, bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.

GÖZALTILARA KARŞI DÜZENLENEN EYLEME MÜDAHALE

Ev baskınları ile gerçekleştirilen gözaltılara karşı Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Batıkent Metro Durağı'nda eylem düzenlendi. Eyleme Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Batıkent Şubesi, Halkevleri, Batıkent Mahalle Meclisleri, CHP Yenimahalle İlçe Örgütü üyeleri de katıldı.

“Faşizme karşı omuz omuza”, “Rüstem yoldaş onurumuzdur”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atılan eyleme polis engel olmak istedi. Polisin OHAL'i gerekçe göstererek müdahale etmesi ve pankartı yırtması sonucu bir süre itiş kakış yaşandı. Ancak polis basın açıklamasına engel olamadı.

Açıklamayı okuyan Murat Erdoğan, “Savaş politikaları ve OHAL’e karşı örgütümüzce hazırlanan metinleri sosyal medyada paylaşan yöneticilerimiz Rüstem Kahraman ve Özlem Boyraz Özel bugün sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alındı. Yöneticilerimizin  terör örgütü propagandası yaptığı ileri sürüldü. Suçlamanın aksine yöneticilerimiz, savaşa ve ölümlere karşı çıkmış, barışı savunmuşlardır. Geçmişten günümüze işçi sınıfının yanında oldukları paylaşımlara devam etmiş ve sırf bu yüzden OHAL kılıfı kullanılarak haksızca gözaltına alınmışlardır. Üyelerimiz Rüstem Kahraman ve Özlem Boyraz Özel derhal serbest bırakılmalıdır. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Anton görevden alındı 

SONRAKİ HABER

Macaristan’da aşırı sağcı Orban iktidarını güçlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...