07 Nisan 2018 13:03

Yunanistan’dan Türkiye’ye şantaj suçlaması

Çipras, Yunanistanlı askerlerin tutukluluğunu ‘şantaj’ olarak nitelendirdi. Hükümet Sözcüsü Bozdağ ise Atina’ya sosyal medyadan tepki gösterdi.

Paylaş

Türkiye ile Yunanistan arasında Edirne’de sınırı geçen iki askerin tutuklanmasının yarattığı gerilim sürerken Yunanistan’dan sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Documento gazetesine gönderdiği açıklamada Türkiye’ye iki askeri serbest bırakması çağrısını yineledi ve askerlerin şantaj aracı olarak kullanıldığını ima etti. Daha önce sınırı bir kaç kez geçen Türkiyeli askerlerin geri gönderildiğini belirten Yunanistan Başbakanı, “İnsan hayatı ve insan özgürlüğü, güç mücadelesinin piyonu ve şantaj aracı değildir ve olmamalıdır” dedi.

BOZDAĞ: SİYASİLER İLİŞKİLERİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR

Yaşanan krizle ilgili Ankara’dan da sert açıklamalar geliyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter’dan attığı mesajlarla Atina’ya tepki gösterdi.

Bozdağ, “Türkiye, Yunanistan ile ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek için pek çok olumlu adım attı. Bu gerçeğe rağmen maalesef Yunanistan’daki bazı kifayetsiz siyasiler, Türkiye Yunanistan ilişkilerini bozmak için uğraşıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sultangazi'de çocuk istismarı ile ilgili bilgilendirme söyleşisi

SONRAKİ HABER

‘OHAL ve KHK’lerle toplumun yarısı tecritte’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...