23 Ağustos 2012 07:55

‘ODTÜ’de yol yapımına izin vermeyeceğiz’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ’ye yol yapımı konusunda ısrarına tepki gösterdi. Mimarlar Odası Gökçek’e, ODTÜ’den yol geçirme ısrarından vazgeçme çağrısı yaptı.Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in Kent Konseyi&rs

‘ODTÜ’de yol yapımına izin vermeyeceğiz’
Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in Kent Konseyi’nin aldığı kararı onaylamasının ardından başlayan sürece Mimarlar Odası karşı çıkmıştı. Konya Yolu’nun karşı tarafına düşen ODTÜ yerleşkesi içerisinden Anadolu Bulvarına bağlanacak yol yapım kararının ardından gelen tepkilere Gökçek, “ODTÜ'nün içinden bu yolu öyle de olsa böyle de olsa geçireceğiz” demişti.

‘BAŞARISIZ VE ANLAŞILMAZ BİR PROJE’

Bu açıklamalara tepki gösteren Mimarlar Odası Şube Başkanı Ali Hakkan, ODTÜ kampüsünün yol yapımı ile katledilemeyeceğini söyledi. Bir üniversite kampüsünün özellikle doğal fiziki örtüsü ile bilinen bir kampüsün içerisinden yol geçirilmesinin dünyada örneği olmadığını kaydeden Hakkan, trafiği rahatlatmak  adına yapıldığı savunulan projeyi başarısız ve anlaşılmaz bulduklarını ifade etti. Hakkan, Gökçek’in ‘ODTÜ’nün içinden bu yolu öyle de olsa böyle de olsa geçireceğiz’ sözlerine atıf yaparak, “Öyle de olsa böyle de olsa oraya yol yaptırtmayacağız” dedi. Ciddi oranda yüksek bir maliyetle yapılabilecek yol projesine ilişkin de tepki gösteren Hakkan, kaynakların bu şekilde kullanılmasına üzüldüğünü dile getirdi.

YOL, ODTÜ’NÜN MUHALEFETİNE YÖNELİK

Yol yapım kararının tamamen ideolojik olduğuna vurgu yapan Tezcan Karakuş Candan da, Gökçek’in, ‘bildiğim bildik, çaldığım düdük’ diyen bir tarzla hareket ettiğini belirtti. Yapılması düşünülen yolun ODTÜ’nün Gökçek’e muhalif olmasından kaynaklandığına vurgu yapan Candan, “Bütçesi, riski, yanlışı ne olursa olsun ben bu yolu yaparım diyen bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız” dedi. ODTÜ’nün geçmişten bugüne kadar muhalif bir geleneği olduğunu ifade eden Candan, “ODTÜ bütünlüğünün parçalanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili de bilgi verilen toplantıda, bölgede hala ağaç kesimlerinin yapıldığına dikkat çekildi. Atatürk Orman Çiftliği’ne yönelik tahribatın ciddi boyutlara geldiğine vurgu yapılan toplantıda, gelinen süreçle ilgili gelişmelerin yargıya taşınacağı bildirildi. Ayrıca her yıl Ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü nedeniyle Atatürk Orman Çiftliği başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle kent sorunlarına dikkat çekileceği aktarıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu adam nasıl hâlâ ortalıkta geziyor?

SONRAKİ HABER

Sorgun'da 1 madenci yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...