24 Ağustos 2012 03:01

Bu adam nasıl hâlâ ortalıkta geziyor?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS’deki kopya iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yakın zamana kadar bu iddialara inanmadığını fakat eline geçen belgelerin kendisini bu skandala ikna ettiğini söyledi. Sızdırılan soruların ÖSYM kaynaklı olduğunun kesinleştiğini belirten Koncuk, “Bu adam na

Bu adam nasıl hâlâ ortalıkta geziyor?
Paylaş

7 Temmuz’daki KPSS’nin ardından soruların sızdırılmasına ilişkin skandalın yankıları devam ediyor. Konuyla ilgili Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öncelikle son dönemde yaşanan gelişmelere dair Kürt-Türk kardeşliğinin önemine vurgu yaparak, “Sivil insanlara yönelik ölümleri kabul edemeyiz. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi zedelemeden bu ölümleri protesto etmeliyiz” dedi. Koncuk KPSS ile ilgili, yakın zamana kadar böyle bir şey olduğuna inanmadığını fakat eline geçen belgeleri inceleyince soruların dağıtıldığına ikna olduğunu söyledi. Soruların sızdırılmasının yüzde yüz ÖSYM kaynaklı olduğunu belirten Koncuk, Dicle Haber Ajansı’nın yayınladığı sorularla ÖSYM’nin yayınladığı master kitapçığın aynı olduğunu söyledi.

‘PİŞKİNLİKLE KOLTUĞUNDA OTURUYOR’

Milyonlarca üniversite mezununun haklarının açıkça gasp edildiğini söyleyen Koncuk, “Bir Allah kulu bu iddiaları çürütemez. Kanıtlar ortada fakat Ali Demir hâlâ pişkinlikle koltuğunda” dedi. Ünal Yarımağan’ın 2010’daki skandalın ardından şerefiyle istifa ettiğini söyleyen Koncuk, Ali Demir’in bundan sonra nasıl hatırlanacağını sordu. Koncuk, sınavın iptal edilmesi konusunda yorum yapamayacağını vurgularken, Savcılığın bir an önce çözüme gidecek adımlar atması gerektiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde 40 bin öğretmen ataması yapılacağını hatırlatan Koncuk, KPSS’deki bu skandala rağmen yapılacak atamaları hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini belirtti.

‘SINAV GÜNÜ CEVAPLAR PARKTA BULUNDU’

Koncuk, sınav günü Ankara Yenimahalle’deki bir parkta, soruların cevaplarının yazılı olduğu bir kağıt ve bir kişiye ait sınav giriş belgesinin bulunduğuna da vurgu yaptı. Bu kişinin sınavının da geçersiz sayıldığını belirten Koncuk, Ali Demir’den bunun gerekçesini açıklamasını istedi. ÖSYM tarafından açıklanan sınava giren aday sayısının, sınav sonuç belgesindeki aday sayısıyla uyuşmadığını da belirten Koncuk, “Arada 7 bin gibi ciddi bir fark var. Bu 7 bin aday buhar olup uçtu mu? Nereye gitti?​” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk sinemasında darbeler

SONRAKİ HABER

‘ODTÜ’de yol yapımına izin vermeyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...