05 Nisan 2011 14:40

Demirci ‘Gereksiz taramalardan kaçınamadı’

33 yıldır Türkiye mizahına hem karikatürcü hem de mizah yazarı olarak emek veren mizah ustası Cihan Demirci, yayımlanan 39. kitabı “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım” da ilk kez bir “karikatür albümü” ile çıkıyor okurun karşısına.Demirci, son yıllarda mizah yazarlığı öne çıkmış gibi gö

Demirci ‘Gereksiz taramalardan kaçınamadı’
Paylaş

33 yıldır Türkiye mizahına hem karikatürcü hem de mizah yazarı olarak emek veren mizah ustası Cihan Demirci, yayımlanan 39. kitabı “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım” da ilk kez bir “karikatür albümü” ile çıkıyor okurun karşısına.

Demirci, son yıllarda mizah yazarlığı öne çıkmış gibi gözükse de o, ilk göz ağrısı karikatürü hiç terk etmedi. İlk karikatürü 1978 yılında yayımlanan ve Oğuz Aral’ın öğrencilerinden olan Cihan Demirci, karikatürcülüğünün 33. yılında, 33 yıldan seçilmiş 140 karikatürün yer aldığı “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım” adlı kitabını kendisi için: “Ustası olsam da onun hayranlarından biriyim” diyen ustası Oğuz Aral’ın anısına adıyor.

Bugüne dek dilimize, argomuza pek çok sözcük, deyim, terim kazandıran, mizah ve karikatür tarihimiz üzerine araştırmaları bulunan Cihan Demirci halen Cumhuriyet gazetesinin “Cumertesi” mizah sayfasında çizer-yazarlığına devam ediyor.

Pia Yayınlarından çıkan 168 sayfalık kitapta Cihan Demirci’nin keskin gözlem gücüne dayalı, ince bir mizah anlayışı ile örülmüş, güncellik kaygısından uzakta duran karikatürler yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Macera dolu film festivali

SONRAKİ HABER

İstanbullu cazseverler yaşadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...