23 Ağustos 2012 07:36

Türk sinemasında darbeler

Film Arası sinema dergisi, çok konuşulacak özel bir sayıya daha imza atıyor. Derginin ‘Türk Sineması’nda Darbeler’ konulu özel sayısına konuşan çok sayıda yönetmen, oyuncu ve sinema yazarı, darbelerin Türk sinemasına yansımalarını yorumladı.Altı ayda bir özel sayı hazırlayan Film Arası sinema dergisi, 12 Eyl&u

Türk sinemasında darbeler
Paylaş

Altı ayda bir özel sayı hazırlayan Film Arası sinema dergisi, 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümü nedeniyle, eylül ayında yayımlanacak üçüncü özel sayısını darbelere ayırdı. ‘Türk Sineması’nda Darbeler’ üst başlığıyla hazırlanan özel sayıya çok sayıda yönetmen, oyuncu ve sinema yazarı, çarpıcı görüşleriyle katıldı.

DARBELER SİNEMAYA NE YAPTI?

12 Eylülde piyasaya çıkacak olan özel sayıda, 1960 ve 12 Eylül 1980 Darbesi ile 28 Şubat sürecinin Türk sinemasına etkileri, röportaj ve makalelerle mercek altına alındı. Film Arası dergisi- Türk Sineması’nda Darbeler Özel Sayısı’na, Şerif Sezer, Tunç Başaran, Mesut Uçakan, Sırrı Süreyya Önder, İsmail Güneş, Avni Özgürel, Reis Çelik, Can Gürzap gibi oyuncu, senarist ve yönetmenler ile Atilla Dorsay, Abdurrahman Şen, Nedim Hazar gibi sinema yazarlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda isim görüşleriyle katılıyor.

METİN ERKSAN’A SELAM!

Konuyla ilgili makalelerin de yer aldığı derginin eylül sayısında, kısa bir süre önce hayata veda eden Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden Metin Erksan için de özel bir bölüm ayrıldı. Usta’nın sinemasının ele alındığı bölümde, çok sayıda yönetmen ve oyuncunun Erksan’a dair görüşleri aktarılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Cennetteki Çöplük’ ilk kez Altın Koza’da

SONRAKİ HABER

Bu adam nasıl hâlâ ortalıkta geziyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...