23 Ağustos 2012 06:15

Tuğluk: PKK'lilere sarılmak suç değil

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon programda BDP'lilerin PKK'li gerillalarla karşılaşmaları esnasında gösterdikleri tavırlara tepki göstermiş, “Aysel Tuğluk'u bu görüntülerden dolayı affetmiyorum. Teröristlerle buluşmasını hazmedemem, özür dilerse affederim” demişti. DTK Eş Başkanı ve

Tuğluk: PKK'lilere sarılmak suç değil
Paylaş

Silah bırakan gerillalar için devletin bir çözümü olmadığını söyleyen Aysel Tuğluk, “İkna etseydik ve yanımızda getirseydik, devletin onlara sunacağı bir çözüm var mı, yok mu? Pişmanlık Yasası çıkardılar, işlemediği görüldü. Habur'dan girenler silahlarını bırakıp geldiler. Onlara devlet nasıl bir çözüm sundu? 'Gelsinler, Ankara'da siyaset yapsınlar' dediler. Habur'dan gelenlerin bir kısmı cezaevinde biliyorsunuz. Bir kısmı da geri dönmek zorunda kaldı. Burada yaşama hakkı tanımadılar” dedi.

PKK'lilere sarılmanın suç olmadığını ifade eden Tuğluk, "Ben bir suç işlediğimi düşünmüyorum, ortada bir suç yok. Gerillayı da doğru anlamalıyız. ‘Terörist’ dediğimiz için 30 yıldır memleketin ne hale geldiği ortada. PKK bir sonuçtur. O nedenleri ortadan kaldırmadığımız sürece PKK'yi bitirseniz bile 10 tane PKK çıkar. Bu koşullar, bu nedenler Kürt sorununun bir sonucudur" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zaman'ın manşetine tekzip

SONRAKİ HABER

Bağ-Kur emeklileri neden mağdur?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...