05 Nisan 2018 07:21
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2018 05:53

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final heyecanı başladı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçlarında Arsenal, Atletico Madrid, Lazio ve Leipzig gülen taraflar oldu.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi’nde son 8 heyecanı başladı. Çeyrek final ilk maçlarında ev sahibi takımlar gülen taraftaydı. Rövanş maçları 12 Nisan’da oynanacak.

ARSENAL:4 - CSKA MOSKOVA:1

Bu sezon Premier Lig’de bekleneni veremeyen, Federasyon Kupası’ndan elenen, Lig Kupası’nı ise finalde kaybeden Arsenal, önündeki en büyük hedef olan UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna güçlü bir şekilde devam ediyor.

Londra’daki Emirates Stadyumu’nda CSKA Moskova’yı ağırlayan Arsene Wenger’in öğrencileri, ilk yarıda bulduğu gollerle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Perdeyi 9. dakikada Aaron Ramsey açarken CSKA, 15. dakikada Aleksandr Golovin’in golüyle eşitliği yakaladı. Arsenal bu dakikadan sonra üstünlüğü tamamen ele geçirdi. 23’te Mesut Özil’in düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunda Alexandre Lacazette ‘Topçular’ı yeniden öne geçirdi. 28’de Mesut Özil’in pasında Ramsey akıl dolu bir aşırtmayla farkı ikiye çıkardı. 35’te bir kez daha Mesut Özil asisti yaptı, Lacazette topu ağlara gönderdi.

ATLETICO MADRİD: 2 - SPORTING LİZBON: 0

La Liga’da lider Barcelona’nın 9 puan gerisinde kalan Atletico Madrid, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’u 2-0’la geçti ve avantajı elde etti. Maçın henüz birinci dakikasında Koke’nin golüyle öne geçen Atleti, 40’ta Antoine Griezmann’la sonucu belirledi.

LAZIO: 4 - SALZBURG: 2

Turnuvanın hücum gücüyle dikkat çeken iki takımının ilk maçı Roma Olimpiyat Stadı’nda oynandı. Lazio, 8. dakikada Senad Lulic’le öne geçerken Valon Berisha’nın penaltısıyla ilk yarı 1-1 tamamlandı. 49’da Marco Parolo ev sahibini yeniden öne geçirirken 71’de Takumi Minamino eşitliği sağladı. Lazio’ya galibiyeti getiren gollerse 74’te Felipe Anderson, 76’da Ciro Immobile’den geldi.

RB LEIPZIG: 1 - MARSİLYA: 0

Red Bull Arena’da oynanan maçta Leipzig, 45. dakikada Timo Werner’in golüyle sahadan galip ayrıldı. Bu, Leipzig’in maç boyu kaleyi bulan tek şutuydu.

Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Almanya temsilcisi Leipzig, Napoli ve Zenit’i eleme başarısı göstermişti. Ligue 1’de Paris Saint-Germain ve Monaco’nun arkasında kalan Marsilya ise Konyaspor’u mağlup ederek gruptan çıkmasının ardından Braga ve Athletic Club(Bilbao) eşleşmelerinden galip ayrılan taraf olmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta 58 bölge, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

SONRAKİ HABER

Mersin’de maaşını alamayan Desiba işçileri ateş yakıp patronu bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...