05 Nisan 2018 06:04
Son Güncellenme Tarihi: 05 Nisan 2018 19:15

Beşiktaş Belediyesi’nde polis incelemesi

İstanbul Emniyet Müdürülüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Beşiktaş Belediyesi binasında inceleme yaptı.

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürülüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde geldikleri Beşiktaş Belediyesi binasında dijital verileri incelemeye aldı. İncelemer ise saat 21:30'da sona erdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla sabah saatlerinde Beşiktaş Belediyesi'nin Ulus'taki binasına geldi. Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı birimlerdeki bilgisayarın imajları alındı. 

İçişleri Bakanlığı, 4 Ocak 2018 tarihinde "belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması", "usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi", "kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi" iddiaları ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’i görevinden uzaklaştırmıştı. Aynı soruşturma kapsamında 28 Mart’ta da Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek görevinden alınmıştı. İncelemenin bu soruşturmalar kapsamında yapıldığı belirtiliyor.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: RUTİN BİR ARAŞTIRMA

Binadaki aramaya ilişkin Beşiktaş Belediyesinden yapılan açıklamada araştırmanın "devam eden soruşturma kapsamında her belediyede olabilecek rutin bir araştırma olduğu" belirtildi. Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Değerli basın mensupları; bugün sabah saatlerinde yazılı ve görsel basın organlarında Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon olduğu haberleri yer almıştır. Haberlerin devam eden soruşturma kapsamında her belediyede olabilecek rutin bir araştırma olduğu duyurulur." 

 

21.30'DA EKİPLER BELEDİYEDEN AYRILDI

Sabah saat 10.00 sıralarında belediye binasına giren ekiplerin çalışmaları akşam saat 21.30'a kadar devam etti. Ekiplerin birçok bilgisayarın imajını aldığı öğrenilirken 21.30 itibarı ile çalışmalar sona erdi. (HABER MERKEZİ)

{{348823}}

 

 

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında neler oldu?

SONRAKİ HABER

14 yıllık taşeron işçinin feryadı: KHK ile bizi sefalate sürüklediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa