04 Nisan 2018 20:53

Google Chrome bilgisayarınızdaki dosyaları tarıyor

Güvenlik uzmanı Kelly Shortridge, Google Chrome tarayıcının Windows’un 'Belgelerim' klasöründe yer alan dosyaları taradığını fark etti.

Paylaş

Güvenlik uzmanı Kelly Shortridge, geçtiğimiz hafta Google Chrome tarayıcının Windows’un Belgelerim klasöründe yer alan dosyaları taradığını fark etti. Cambridge Analytica skandalını nedeniyle “Google’ın web tarayıcısının kişisel dosyalarınıza eriştiğinin” ortaya çıkması epey dikkat çekse de bu durum yeni değil. Taramayı yapan Google Chrome ile birlikte gelen Chrome Temizleme Aracı.

Chrome’un virüsler ve kötü amaçlı eklentilerce ele geçirilmesini engellemek üzere anti virüs geliştiricisi ESET’in de desteği ile geliştirilen Chrome Temizleme Aracı, haftada bir kez arka planda tarayıcının ele geçirilmesine izin verebilecek noktaları tarıyor. Google Chrome Gizlilik Raporu’nun arşivlenmiş eski sürümlerine göre 2017 Ocak ayından beri “İstenmeyen yazılımdan korunma” başlığı altında “Chrome, olası istenmeyen yazılımları algılamak için cihazınızı düzenli olarak tarar” cümlesi yer alıyor.

Pek çok kullanıcı için bir web tarayıcısının kişisel dosyaları taraması biraz rahatsız edici gelse de Chrome Temizleme Aracı sınırlı kullanıcı yetkileri ile çalışan dar kapsamlı bir anti virüsten başka bir şey değil.

Chrome Temizleme Aracı her hangi bir tehlikeli yazılım bulduğunda kullanıcıya yazılımı kolayca kaldırma ve ayrıntıları Google’a bildirme seçeneğini sunuyor.

Chrome Temizleme Aracı üzerinden Google’a pek dikkate değer bir veri gönderilmese de kişisel verilerinizin gizliliği ile alakalı kaygılarınız varsa başka pek çok kanaldan verilerinizi toplayan Google’ın tarayıcısını tercih etmemeniz daha sağlıklı olacaktır. (HABER MERKEZİ)

İsmail Gökhan Bayram yazdı - Cambridge Analytica: Verilerimiz namlusu bize çevrilmiş bir silaha nasıl döndü?

ÖNCEKİ HABER

Facebook veri politikalarını güncelleyecek

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliği'nden 'siyah minibüs' açıklaması: Araç bir veliye ait

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...