04 Nisan 2018 14:15

Suriye’den BM’ye 'Afrin sonlansın' çağrısı

Suriye Savunma Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’ne Afrin’deki operasyona son verilmesi çağrısı yaptı.

Paylaş

Suriye Savunma Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) Türkiye’nin Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na son vermesini sağlama çağrısı yaptı.

Suputnik’te yer alan habere göre, Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda konuşan Suriye Savunma Bakan Yardımcısı Mahmud Şava, “BMGK’yı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun suçlarına, Türk ordusunun Suriyeli sivillere ve Suriye altyapısının imhasına yönelik saldırganlığına ve İsrail’in saldırganlığına son vererek uluslararası barışın ve istikrarın korunmasında sorumluluk almaya ve ilgili tarafları cezalandırmaya çağırıyoruz” dedi.

“Ayrıca kendi gündemleri doğrultusunda ve sömürgeci politikalarındaki tek taraflı amaçlarına ulaşmak için kendi topraklarında militan hazırlama ve eğitim kampı kurarak terörizmi desteklemeye devam tüm uluslararası ve bölgesel tarafların cezaya çarptırılması yönünde çağrı yapıyoruz” diye devam eden Şava, her türlü yabancı askeri gücün Şam yönetiminin izni olmadan Suriye topraklarında varlık göstermesini saldırganlık ve işgal olarak nitelediklerini vurguladı.

Diğer taraftan Şava, Suriye ordusunun müttefik güçlerle birlikte terörle mücadele etmeye devam ederken şeffaf diyalog, ulusal uzlaşı ve ülkenin yeniden inşası yönünde ilerlemeyi sürdürdüğünü sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Yarkadaş'tan AYM’ye dosyayı inceleyin çağrısı

SONRAKİ HABER

Akşener: Hatay'a giden sanatçılara selam vermeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...