04 Nisan 2018 12:23

Atatürk Havalimanı sanıklarına 27 buçuk yıl hapis istemi

15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı’nda kontrol kulesinin ele geçirmelerine dair yargılanan 10 polis ve 3 güvenlik görevlinin 27 buçuk yıl hapsi istendi.

Paylaş

15 Temmuz günü Atatürk Havalimanı’nda askerlerin kontrol kulesini ele geçirmelerine yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan 10 polis ve 3 güvenlik görevlisinin 27 buçuk yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında savcı Murat Yıldırım esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Yıldırım, 1 buçuk saat boyunca kontrol kulesinin devre dışı kaldığını, askerlerce uçuşların sabote edildiğini belirtilerek polis ve güvenlik görevlilerinin askerlere herhangi bir müdahalede bulunmadıklarının kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu söyledi.

Yıldırım mütalaasında, sanıkların darbe teşebbüsünde bulunan askerlerin eylemlerini yavaşlatmadığı, askerlerin emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ifadelerine yer vererek tüm sanıkların “Anayasayı ihlal suçuna yardım etmekten” 15 yıldan 20 yıla kadar, “Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması” suçlarından ise 3 yıl 8 aydan 7 buçuk yıla kadar hapis olmak üzere toplam 18 yıl 8 aydan 27 buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, sanıklardan Muharrem Günay’ın “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan da 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi.

Mütalaaya karşı savunmaları sorulan sanıklar ve avukatları, süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklara son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Performansa karşı 4 sendika tek ses

SONRAKİ HABER

Musa Anter cinayeti davasında ‘Yeşil yaşıyor’ sözlerinin kaydı istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...