04 Nisan 2018 12:23

Performansa karşı 4 sendika tek ses

Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim Sen sendikalarına üye öğretmenler, 'performans değerlendirme' sistemini protesto ettiler.

Paylaş

Balıkesir Bandırma’da bir araya gelen Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim Sen sendikalarına üye öğretmenler ‘öğretmen performans değerlendirme sistemi’ni eleştirerek geri çekilmesini istedi.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada hiçbir bilimsel karşılığı olmayan ve dünyanın hiçbir yerinde örneği bulunmayan  performans değerlendirmesi sisteminin öğretmenlerin birbirlerine karşı güvensizliğini arttıracağına dikkat çekildi. Açıklamada bu sistemle iş barışının bozulacağına vurgu yapan sendikalar “Objektif bir karşılığı olmayan performans değerlendirme sonuçlarının ‘görevde yükselme, yer değiştirme, sözleşmenin yenilenmesi, hizmet puanına katkı, ücretlerin belirlenmesi’ gibi alanlarda kullanılması mağduriyet ve hak kaybına neden olacaktır” denildi. Açıklamada MEB’in, Alo 147, BİMER, CİMER gibi uygulamalarla öğretmenlerin veliler ve öğrencileriyle karşı karşıya getirileceği dile getirilerek şöyle devam edildi  “Eğitimdeki yanlış uygulamaların öğretmenlerin sırtına yıkılmasını ve öğretmenleri her an diken üzerinde tutacak uygulamayı kabul etmeyeceğiz. Öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının hakları için farklı sendikalarda mücadele yürüten bizler, mesleğimizin geleceğini tehdit eden performans değerlendirme sistemine karşı birlikte mücadele etme ve bu uygulamayı durdurma yönünde ortak bir kararlılık içindeyiz.”
(Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadro fiyaskosu veliyi de vurdu

SONRAKİ HABER

Atatürk Havalimanı sanıklarına 27 buçuk yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...