04 Nisan 2018 12:16

Kadro fiyaskosu veliyi de vurdu

Seyhan İMKB Fen Lisesi’nde taşeron olarak çalışan 3 hizmetlinin işsiz bırakılması sonrası, velilerden işçileri geri çalıştırılması için para istendi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Taşeron işçilere kadro vaadiyle yapılan taşeron düzenlemesi, işçileri işsiz bırakırken okullarda hizmetli olarak çalışan taşeronların masrafı da velilere yıkılıyor. Adana Seyhan İMKB Fen Lisesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 3 hizmetli iktidarın taşeron düzenlemesinin ardından 2 Nisan itibarı ile işsiz kalınca okul velilere mesaj göndererek hizmetli çalıştırmak için para istedi. Velilere mesaj gönderen okul idaresi Okul Aile Birliği tarafından hizmetli çalıştırılması için maddi destek beklediklerini söyledi. Gönderilen mesajda “Değerli velimiz; Okulumuzda çalışmakta olan 3  hizmetlimizin taşeron işçilerin  kadroya alınması şartlarını taşıyamadığından  dolayı görevlerine son verilmiştir. Öğrencilerimizin hijyenik ve daha temiz ortamlarda öğrenimlerini sürdürebilmeleri için personel ihtiyacımız bulunmaktadır. Aile birliğince personel çalıştırılabilmesi için  maddi desteklerinize ihtiyacımız vardır. Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi. 

HİZMETİ DEVLET KARŞILAMALI

Velilere gönderilen mesajı Evrensel'e değerlendiren Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, eğitimin tamamen parasız olması gerektiğini belirterek temizlik işlerinin velilerin sırtına yıkılmasının doğru olmadığını söyledi. Öğrencilerin hijyenik ortamda eğitim görmesi için işlerin taşeronla değil kadrolu işçilerle yapılması gerektiğini anlatan Sönmez  “Bu uygulama ne yazık ki artık bir çok okulda uygulanıyor. Temizlik şirketinden part time çalışmak üzere hizmetli  geliyor. Kağıt üzerinde bir kaç gün çalışıyor görünüyor ama orada günde 10-11 saat çalışıyor. Okul Aile Birliği parası yetmeyince onlar da öyle yapacak” dedi.  Devletin yapması gerektiği işi vergi aldığı vatandaşlara bırakmasını eleştiren Sönmez “Çözüm taşeron değil kadrolu çalışma” dedi.

‘VERGİLERİMİZ NEREYE GİDİYOR?​’

Yaşananlara tepki gösteren bir veli kadroya geçecekleri için sevinçli olan taşeron işçilerin kadroya geçemedikleri gibi işlerinden de olduklarını belirterek “Hem çalışan işçiyi işten atıyorlar hem de işçinin yaptığı işin maliyetini biz velilere yıkmaya çalışıyorlar” dedi. Her gün yapılan zamlarla zaten gelirlerinin eridiğini anlatan veli “Bizim verdiğimiz vergiler nereye gidiyor peki? Artık eğitimin yükü de tamamen ailelere yıkılmak isteniyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Çakırözer, Onur Hamzaoğlu ile görüştü: Yeri cezaevi değil akademidir

SONRAKİ HABER

Performansa karşı 4 sendika tek ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...