03 Nisan 2018 20:38
Son Güncellenme Tarihi: 04 Nisan 2018 07:06

YouTube'un Kaliforniya'daki merkezinde saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

YouTube'un Kaliforniya eyaletinin San Bruno kentindeki merkezinde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırgan intihar etti, 4 kişi yaralandı.

Paylaş

Video paylaşım ağı YouTube'un Kaliforniya eyaletinin San Bruno kentindeki merkezinde silahlı saldırı yaşandı. Olay yerine giden polis yetkilileri, 4 kişinin ateşli silah yaralanması nedeniyle tedavi altına alındığını açıkladı.

San Bruno Polis Şefi Ed Barberini, silahlı saldırgan olduğuna inanılan bir kadının binada ölü bulunduğunu ve ölümün "kendisi tarafından açılan bir yaradan kaynaklandığını" söyledi.

Kaliforniya'daki San Bruno Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından polis ekiplerinin bölgeye intikal ettiği ve vatandaşların bölgeye yaklaşmamaları gerektiği belirtilmişti.  

San Bruno'daki merkezinde 4 binası bulunan YouTube'un burada yaklaşık 2 bine yakın çalışanı yer alıyor.

SALDIRIYI NASİM AGHDAM İSİMLİ YOUTUBER GERÇEKLEŞTİRMİŞ

San Bruno Polis Departmanı, saldırganın kimliğini Nasim Najafi Aghdam olarak açıkladı. San Diego’da yaşayan Aghdam, biri halen kritik durumda olan üç kişiyi silahla yaraladıktan sonra intihar etti.

Aghdam, kişisel internet sitesinde sosyal paylaşım platformu Youtube’un videolarını filtreleyerek görülme sayısını artırmasını engellediğini iddia etmiş ve tanınmış Youtuber Casey Neistat’ın Youtube’un konu ile ilgili bir videosunu paylaşmıştı.

Yayınladığı videolardan birinde, Youtube tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını ve filtrelendiğini belirten Aghdam, eski videolarının izlenme sayısının oldukça yüksek olduğunu söyleyerek filtrelenme sonrasında hiç görüntülenemediğinden yakındı.

Aghdam’ın ailesiyle görüşen Mercury News gazetesinde yer alan habere göre, Aghdam’ın babası, kızının Youtube’a videoları filtrelendiği için bir süredir kızgın olduğunu söyledi.

NASİM AGHDAM KİMDİR?

Sosyal medya fenomeni olan İran asıllı ABD vatandaşı Nasim Aghdam'ın YouTube’da ilgi çekici içeriklerle dolu birçok hesabının yer aldığı ve YouTube’un para kazanma politikalarıyla ilgili şikayetlerini dile getirdiği bir web sitesi bulunuyor.

Nasim Aghdam, Ocak ayında YouTube hesabında YouTube’un kendisine ayrımcılık uygulayarak videolarını filtrelediğini dile getirmişti. Saldırganın resmi sitesinde geçtiğimiz aylarda Adolf Hitler’in “Yalanı büyük yapın, basit yapın, sürekli söyleyin ve sonunda herkes inanır” paylaşımında bulunduğu da ortaya çıktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Letonya’da, Hitler'in kitabı Harry Potter’ı geçti

SONRAKİ HABER

CHP, İstanbul’da seçim hazırlıklarına devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...