03 Nisan 2018 14:16

Diyarbakır'da kayyım kıdem tazminatı davalarına hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Atilla, işten çıkarılan belediye çalışanlarının açacağı işe iade ve tazminat davaları için savunma istedi.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Cumali Atilla, istihbari raporlar doğrultusunda işten çıkarılan belediye çalışanlarının açacağı işe iade ve tazminat davaları için Belediyenin Hukuk Müşavirliğine yazı göndererek, gerekli hukuki savunmaların yapılmasını istedi. 

MA’nın haberine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Cumali Atilla, belediye bünyesinde hizmet alımı yoluyla çalıştırılan ancak polis, asker, belediye ve müfettiş raporlarına dayanılarak iş sözleşmeleri, 667 sayılı KHK’de yer alan “Milli Güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı” olduğu gerekçesiyle işten atılan belediye çalışanları için yazı gönderdi. Cumali Atilla imzasıyla Belediyenin Hukuk Müşavirliğine gönderilen “53362799/173”sayılı ve “Görevine son verilenler” konulu yazıda, ismi ekli listede yer alan ve bugüne kadar “güvenlik” gerekçesiyle işlerine son verilen çalışanların belediye aleyhine iş mahkemelerinde açacakları işe iade ve tazminat davalarında gerekli hukuki savunmaların yapılmasını istedi. Kayyım, istihbari nitelikteki bilgilere dayanılarak “güvenlik” gerekçesiyle iş sözleşmeleri feshedilen 42 belediye çalışanın isimlerini de yazıya ekledi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de rezidans inşaatında yangın

SONRAKİ HABER

Mardin'de 2 kaymakam açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...