22 Ağustos 2012 11:58

Hastanede 'Kürtçe' saldırısı!

Eşinin doğum sancıları üzerine Bakırköy Devlet Hastanesi'ne giden 2 kardeş, 6 kişinin saldırısına uğradıklarını ileri sürdü.Bakırköy Devlet Hastanesi'nde Sinan ve Rıdvan Ağurtay isimli Kürt kardeşler 6 kişinin saldırısına maruz kaldı. Saldırıda Sinan Ağurtay, vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alırken Rıdvan A

Hastanede 'Kürtçe' saldırısı!
Paylaş

Bakırköy Devlet Hastanesi'nde Sinan ve Rıdvan Ağurtay isimli Kürt kardeşler 6 kişinin saldırısına maruz kaldı. Saldırıda Sinan Ağurtay, vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alırken Rıdvan Ağurtay'ın ise kafası kırıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan Sinan Ağurtay eşi Semra'yı doğum sancıları tutunca Bakırköy Devlet Hastanesi'ne getirdi. Ağurtay, ardından gelişen olayı şöyle anlattı: "Eşimi buraya sevk ettiler. Eşim Türkçe bilmiyordu. Doktor doğumhaneye alırken yanında Kürtçe bilen bir kadının girmesini istedi. Biz de başka kimse yok dedik. Bunun üzerine doktor, 'tamam bizim personeller Kürtçe biliyor onlar yardımcı olur' diyerek yanımdan uzaklaştı. Doğumhane kapısında bekleyen başka bir hasta yakını bizim doktorla konuşmamız üzerine 'siz terbiyesizlik yapıyorsunuz, ben sizin dil sorununuzu çözeceğim' diyerek arkadaşlarını aradı. 6 kişi beni ve ağabeyimi darp etti."

Bu tür saldırıların Kürtlerin başına sık sık geldiğini belirten Ağurtay, "Benim başıma geldi bu olay başka Kürdün yaşamaması için hukuki süreci başlattım ve takipçisi olacağım" diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kenan Evren’e ‘duruşmaya gelemez’ raporu

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Rize'de konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...