Kocaeli’de ÇED toplantısında ortalık karıştı

İzmit’te su havzası olan ormanlık alana kurulmak istenen Evsel Atık Yakma Tesisi ile ilgili ÇED toplantısına halk itiraz etti.

03 Nisan 2018 09:27
Paylaş

Kocaeli Akademik Odalar Birliği (KOAB), yaşam savunucuları ve yurttaşların tepkisini çeken evsel atık yakma tesisinin ÇED toplantısı için Necati Gençoğlu Kültür Merkezinde gergin anlar yaşandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak tesis için hazırlanan proje kısa bir süre önce onaylanmıştı. Onaylanan proje sonrası evsel atık yakma tesisi ile ilgili ÇED süreci başladı. İzmit ve Derince sınırlarında yapılacak olan proje için halk sabahın erken saatlerinde toplantının yapılacağı alana geldi. Önce uzunca bir süre içeri alınmayan yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve AKP üyeleri ile salonun doldurulduğunu ve kendilerinin salona alınmak istenmediğini ifade ederken salonda da gerginlik tırmandı.

Sık sık gerginliğin yaşandığı toplantıda, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in de aralarında olduğu vatandaşlar itirazda bulununca çevik kuvvet, zabıta ve özel güvenlik salona girdi. Toplantıda tesisin kurulması gerektiği ve kurulacak yerin doğru yer olduğu ileri sürülürken yurttaşların itirazı oldu. 

‘BU TOPLANTI YOK HÜKMÜNDEDİR’

Salona giren vatandaşlar “Hayır” ve “Personel dışarı” sloganlarıyla toplantı ortamının oluşmadığını, toplantı koşullarının gerçekleşmediğini belirtti. ÇED toplantısında söz alan Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Sait Ağdacı, toplantının yok hükmünde olduğunu belirtti. Tesisin yapılmak istendiği alanın ormanlık ve su havzası olduğunu vurgulayan Ağdacı, “Gösterilen fotoğraflar yanlış, orası ormanlık alan. Orada karaçamlar var. Kriterler diyor ki 'su havzalarına ve ormanlık alana yapılmaz'. Ama orası ormanlık alan ve Çenesuyu’nun, İSKİ’nin su havzası. Kendileriyle çelişiyorlar. Çöp yakma tesisinin yapılması için önce ayrıştırmanın yapılması lazım. Hiçbir şey anlaşılmadı, hepsi de palavraydı anlatılanların. Dolayısıyla bu toplantı yok hükmündedir” dedi. 

ÇED toplantısı vatandaşın itirazlarına rağmen yapıldı. Heyet başkanının “Toplantı tamamlandı” demesine karşın salonda bulunan vatandaşlar toplantının yok hükmünde olduğunu belirterek imza topladı. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası Demokratik Katılım Grubu aday listesini açıkladı

SONRAKİ HABER

Boğaziçili öğrencilere ‘ahlak’ sorgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...