02 Nisan 2018 15:07

CHP Milletvekili Tanrıkulu: Cezaevlerinde kaç tutuklu avukat var?

Sezgin Tanrıkulu, '5 Nisan Avukatlar Günü' dolayısıyla verdiği soru önergesinde Başbakan Binali Yıldırım'a cezaevlerindeki avukatların sayısını sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "5 Nisan Avukatlar Günü" öncesinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle cezaevlerindeki tutuklu avukat sayısını sordu.

Tanrıkulu, önergesinde “Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Ankara Barosunu açması ve 'Adaleti Türk avukatlarına emanet etmesi' nedeniyle, her yıl 5 Nisan ‘Avukatlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Savunma mesleğinin korunması için getirilen uluslararası düzenlemelere Türkiye Cumhuriyeti de imza koymuştur” dedi.

Tanrıkulu’nun Yıldırım’a yönelttiği bazı sorular şöyle:

  1. 2018 yılı, 2 Nisan tarihi itibariyle toplam kaç avukat tutuklu bulunmaktadır?
  2. 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle tutuklu avukatların kayıtlı oldukları Barolara göre dağılımı nedir?
  3. Avukatların tutuklanma gerekçelerine göre dağılımları nasıldır?
  4. Kaç avukat “FETÖ/PDY” iddiasıyla, kaç avukat “yasa dışı örgüt üyeliği” ve “yasa dışı örgüt propagandası” iddiasıyla, kaç avukat “sosyal medya paylaşımları, konuşmaları, açıklamaları” nedeniyle, kaç avukat müvekkillerinin duruşmalarında yaptıkları savunmalar nedeniyle ve kaç avukat diğer adli nedenlerle tutuklanmıştır?

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hollanda kara yoluyla gelen mültecileri geri gönderecek

SONRAKİ HABER

12 yaşındaki İdil Olgar’a 2 ödül birden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa