02 Nisan 2018 15:04

BM: 137 bin Afrinli yerlerinden edildi

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Afrin operasyonu nedeniyle yaşanan hak ihlallerini açıkladı.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 20 Ocak’ta başlattığı Afrin operasyonu 2 ayı geride bırakırken bölgede yaşayan binlerce kişi çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin (OCHA) hazırladığı son raporda, Afrin’de 137 bin 70 kişinin zorla yerlerinden edilerek Tel Rıfat, Nubbul, Zehra, Fafin ve çevre köylere göç ettiği belirtiliyor. Raporda, Afrinlilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ciddi bir kriz yaşandığı ifade edildi.

BM, iki aylık operasyon döneminde 50 bin kişiye gıda yardımı ve 60 bin kişiye su yardımı ve temizlik kitleri ulaştırıldığını açıkladı. Rapora göre 2-6 Nisan tarihleri arasında Türkiye üzerinden yeni bir yardım paketinin Afrin’e ulaştırılacağı belirtildi. BM, bu insani yardımları ulaştırabilmek için 73 milyon dolarlık bir ek bütçeye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

‘GİDENLER ÇOK ZOR KOŞULLARDA YAŞIYOR’

Raporda, Afrin’den ayrılmak zorunda kalan sivil halkın, gittikleri yerlerde çok kötü barınma koşullarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldıklarına dikkat çekildi. Bu bölgelerde olası bir çatışma halinin ise yeni bir iç göç dalgasına yol açabileceği uyarısında bulunuldu. TSK ve Özgür Suriye Ordusu Afrin kent merkezinde kontrolü sağlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hakkında hapis cezası istenen İhsan Eliaçık: Gerçeği ifade ettim

SONRAKİ HABER

ABD’nin Menbic’e askeri sevkiyatı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...