22 Ağustos 2012 10:48

BDP Kadın Meclisi’nden ‘H.Ö.’ davasına destek çağrısı

BDP Kadın Meclisi, geçtiğimiz nisan ayında Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kişinin tecavüzüne uğrayan H.Ö.’nün 28 Ağustos’ta görülecek davasına kitlesel katılım çağrısında bulundu. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın takipçisi olacaklarını belirten BDP Kadın Meclisi,

BDP Kadın Meclisi’nden ‘H.Ö.’ davasına destek çağrısı
Paylaş

BDP Kadın Meclisi, geçtiğimiz nisan ayında Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kişinin tecavüzüne uğrayan H.Ö.’nün 28 Ağustos’ta görülecek davasına kitlesel katılım çağrısında bulundu. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın takipçisi olacaklarını belirten BDP Kadın Meclisi, tutuklu bulunan 2 failin dışında diğer 3 failin de yakalanıp, yargılanmasını istedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Şırnak’ın Cizre ilçesinde hastaneye gitmek için beklediği minibüs durağından zorla kaçırılan H.Ö,  kendilerini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğramıştı. Polisin yakalayıp Adliye’ye sevk ettiği E.G. ve F.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcının karara itirazı sonucu mahkeme 5 kişi hakkında yakalama kararı aldı. 5 Mayıs’ta A.Ö. ve S.G.  ‘tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma, cebir ve tehdit’ suçlamalarıyla tutuklanıp cezaevine konuldu.

SADECE TEMMUZ AYINDA 11 TECAVÜZ

28 Ağustos’ta görülecek dava öncesi açıklama yapan BDP Kadın Meclisi, sadece Temmuz ayında 11 kadına tecavüz edildiğini vurguladı. Açıklamada devletin, medyanın ve yargı kurumlarının erkek egemen anlayışı yeniden ürettiği vurgulandı. Yargının “iyi hal”, “haksız tahrik”, “ceza indirimi” gibi yaptırımı hafifletici etkenleri sürekli göz önüne aldığı hatırlatılan açıklamada, “kadının mağduriyeti iki kat arttırılmaktadır” denildi.

Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 Ağustos günü saat: 09.00’da görülecek olan H.Ö. davasına sahip çıkacakları vurgulanan açıklamada, “Bizler BDP Kadın Meclisi olarak bölgedeki tüm kadın örgütleri ile birlikte bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan haykırmak istiyoruz. Diğer failler yakalanıp yargılanana kadar H.Ö’nün yanında olacağız” denildi. Açıklamada tüm kadınlara H.Ö.’nün duruşmasına katılarak destek olmaları  çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis şiddetine uğrayan aile İHD’ye başvurdu

SONRAKİ HABER

Devrimci 78’liler ‘adalet’ aramaya devam ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa