22 Ağustos 2012 10:47

Polis şiddetine uğrayan aile İHD’ye başvurdu

İstanbul Yenibosna’da 75. Yıl Polis Karakolu’nda 4 Ağustos günü işkence gören Batmanlı Karataş kardeşler İHD’den hukuki yardım talebinde bulundu.İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, Cengiz, Diyadin, Servet Karataş kardeşler ve avukatları Adem Çalışçı İHD’de basın toplantısı düzenledi.  Çalış

Polis şiddetine uğrayan aile İHD’ye başvurdu
Paylaş

İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, Cengiz, Diyadin, Servet Karataş kardeşler ve avukatları Adem Çalışçı İHD’de basın toplantısı düzenledi.  Çalışcı, müvekkillerinin uğradığı şiddete rağmen sadece hastanedeki arbede görüntülerinin basına servis edildiğini ve bununla da müvekkillerinin memurları darp ettiği havası yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Polisin müvekkillerine hiçbir fiziki müdahalede bulunmadığı gibi bir görüntü oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Çalışçı, “Polis memurlarının müvekkillerine yönelik eylemlerinin hiç de masumane olmadığı ve müvekkillerimin bir kısmının gözünü kaybetmesi, iki tanesinin kulak zarının yırtılması ve ancak savaş filmlerindeki kırbaçlama sahnelerinde olabilecek vücutlarının neredeyse her bölgesinde cop izlerinin olması da polis memurlarının keyfi uygulamalarının açık göstergesidir” dedi. İşkence iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ve gerekli soruşturmanın başlatıldığını aktaran Çalışçı, ayrıca müvekkillerinin uyuşturucu kullanmakla itham edildiğini ancak buna dair hiçbir delilin olmadığını kaydetti.

‘İÇİNİZDE KALMASIN SİZ DE VURUN’

Çalışçı’nın ardından söz alan Servet Karataş, esnafların kendileri için şahitlik yapacağını ancak polislerin “Eğer şahitlik yaparsanız size mekan açtırmayız” diye tehdit ettiğini söyledi. Esnafın bunu kendisine söylediğini aktaran Karataş, “Şikayetçiyiz” dedi. Gözüne aldığı cop darbelerinden dolayı sol gözünde oluşan görme kaybından dolayı iki kez ameliyat olduğunu ve üçüncü bir ameliyat için ise sıra beklediğini söyleyen Cengiz Karataş, “Öncelikle burada olduğum için ve öldürülmediğim için kendimi şanslı hissediyorum. Bizi darp etmediler, bize işkence uyguladılar. Polis, başka polislere ‘içinizde kalmasın siz de vurun” diyordu. Yüzümü gören polisler dövmek istememesine rağmen diğer polisler tarafından dövülmeye zorlanıyorduk” diye konuştu.

İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, aileye uygulanan şiddeti insanın aklı ve vicdanının kabul etmeyeceğini belirterek, “Polisin, vatandaşa yaklaşım düzeyinin en somut örneğidir. Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi. Efe, ilerleyen günlerde şiddetin uygulandığı karakolun önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sürgün edilen tutsaklara işkence!

SONRAKİ HABER

BDP Kadın Meclisi’nden ‘H.Ö.’ davasına destek çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...