22 Ağustos 2012 10:33

‘Ülkemiz kan gölüne dönmesin’

Gaziantep’te 9 kişinin yaşamını yitirdiği 69 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya bir tepki de Adana’daki sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütlerinden geldi.HDK Adana İl Yürütmesi, İnsan Hakları Derneği, DİSK Adana Bölge, KESK Adana Şubeler Platformu, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası, Alevi Kültür Dernekle

‘Ülkemiz kan gölüne dönmesin’
Paylaş

HDK Adana İl Yürütmesi, İnsan Hakları Derneği, DİSK Adana Bölge, KESK Adana Şubeler Platformu, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası, Alevi Kültür Dernekleri, Çağdaş Hukukçular Derneği, TİHV Adana İl Temsilciliği, Adana Barış Meclisi tarafından yapılan ortak açıklamada, “İnsanlık bir kez daha Antep’te bombalarla vuruldu. Barış ve demokratikleşme isteği, çağrıları bir kez daha bomba sesleriyle bastırıldı” denildi.

‘SALDIRI SAVAŞ İSTEYENLERE YARADI’

Saldırının kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, barış umutlarına darbe vurduğu dile getirilen açıklamada, “Türkiye’de bu tür olayların kimler tarafından yapıldığı çoğu zaman karanlıkta kalıyor. Ancak karanlıkta kalan ve toplumsal sarsıntı yaratan bu tür olayların kimlerin işine yaradığı, kimlerin ekmeğine yağ sürdüğü biliniyor. Şüphesiz ki bu olay, savaş ve şiddetten yana olanların, inkar ve asimilasyonda ısrar edenlerin işine yaramıştır” denildi.

Bu tür olayların, daha önce de olduğu gibi sorunları çıkmaza sürüklemek, barış yanlısı güçlerin önünü kapatmak, Demokratik Türkiye mücadelesini engellemek için kullanılacağı uyarısı yapan kurumlar, “Şiddet ve çatışmaların yerleşim bölgelerine kayması, toplumdaki öfke ve nefret duygularını da artıracaktır, bizler bundan da kaygı duymaktayız” dedi.

‘BARIŞA İNANCIMIZI KORUYORUZ’

“Yaşanan felaketlere rağmen barışın sağlanabileceğine ve bütün farklılıklarımızla bir arada yaşayabileceğimize olan inancımızı koruyoruz” denilen açıklamada, “Bu nedenle silahların derhal susmasını, askeri çözüm aramalarına son verilmesini ve şiddete dayalı her tür düşünceden vazgeçilmesini, çözümün demokratik zeminde aranmasını talep ediyoruz. Ülkemizin yeniden kan gölüne dönmesini istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘GELİŞMELER ENDİŞE VERİCİ’

Mersin Barış Meclisi de Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, “Söz konusu saldırı kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun, Türkiye’nin gittikçe şiddet ortamına sürüklenmesi açısından endişe vericidir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakız Adası’nda yangın söndürüldü

SONRAKİ HABER

DİSK: Patlamanın nedeni AKP’nin politikalarıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa