01 Nisan 2018 10:23

Kosova Başbakanı, 'FETÖ' üyeliğiyle suçlananların aileleriyle görüştü

Kosova Başbakanı Haradinay, 'FETÖ' üyesi oldukları gerekçesiyle operasyonla Türkiye'ye getirilen öğretmenlerin aileleriyle görüştü.

Paylaş

Kosova'da 'FETÖ' üyesi oldukları öne sürülen 6 kişinin Kosova İstihbarat Ajansı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ortak operasyonuyla tutuklanması ve Türkiye'ye iade edilmesinin ardından, Kosova Meclisi önünde eşlerinden bilgi almak için bekleyen aileleri Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay ziyaret edip bilgi aldı.

Desteklerinden dolayı teşekkür eden aileler sadece bir beklentilerinin olduğunu belirtti ve “Kaçırılan öğretmenlerin aileleri olarak hayatlarından endişe duymaktayız. Öğrencilerimizin, velilerimizin kısaca okullar ne olacak, nasıl bir süreç devam edecek? Biz halkın önünde, kamuoyu önünde resmi olarak hem bizim hayati güvencemiz hem de diğer arkadaşların korkularını yenmeleri adına nasıl bir garanti verebilirler?​” dedi.

Kosova Başbakanı Haradinay da, bundan sonra bu tür olayların yaşanmayacağını belirterek danışmanlarıyla bu konu hakkında daha detaylı bilgi alacaklarının altını çizdi.

ERDOĞAN: KOSOVALI KARDEŞLERİM SENİN GİBİ BİR BAŞBAKANA PRİM VERMEZ

Öte yandan operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Haradinay'a yüklendi. "Türkiye'ye darbe girişimde bulunan bu adamları sen koynunda nasıl beslersin? Bunun hesabını sen de vereceksin" diyen Erdoğan, Türkiye'nin Kosova'yı tanıyan ikinci ülke olduğunu hatırlattı. Erdoğan'ın ifadeleri şöyle:

"İşte bakın Milli İstibarat Teşkilatımız Kosava'da yaptığı operasyonla 6 tane bunların Balkanlar'daki en üst düzey yöneticilerini paketlediler getirdiler. Ama üzüntüm var. Nedir üzüntüm? Kosova'nın Başbakanı istihbaratın başındaki kişiyle, İçişleri Bakanı'nı görevden aldı. Ben tabii şimdi soruyorum; ey Kosova'nın Başbakanı kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın. Dünyada ikinci sırada biz tanıdık o Kosova'yı, senin bundan haberin yok mu? Kosova'yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye'ye darbe girişimde bulunan bu adamları sen koynunda nasıl beslersin? Bunun hesabını sen de vereceksin. Ve benim Kosovalı kardeşlerim senin gibi başbakana da prim vermez. Benim Kosovalı kardeşlerim sana bunun hesabını soracaktır, ben bunu da biliyorum. Öyle uzaktan kumandayla siyaset yapılmaz. Uzaktan kumandayla siyaset yapanlar aynen yine uzaktan kumandayla o siyasette de miadını doldururlar. Türkiye'nin aba altından sopa göstermelerle, tehdit kokan beyanatlarla, proje ürünü terör örgütleriyle, kirli ittifaklarla dize getirilemeyecek bir ülke olduğunu ham dolsun 4-5 yılda defalarca ispatladık" dedi.

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, olay sonrası hükümet kabinesinde İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi’yi görevden almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Eğitim Sen’linin olmayan maaşına kesme cezası geldi

SONRAKİ HABER

‘28 Nisan iş cinayetlerinde ölenleri anma ve yas günü olsun’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...