Halkevleri'nin iki şubesi ve Ethem Sarısülük Kütüphanesi mühürlendi

Ankara Valiliği, Halkevleri’nin Batıkent ve Seyran Umut şubeleri ile Mamak’ta bulunan Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni mühürledi.

01 Nisan 2018 07:10
Son Güncellenme Tarihi: 01 Nisan 2018 13:15
Paylaş

Ankara Valiliği'nin Halkevleri şubelerini 'izinsiz eğitim' bahanesiyle mühürlemesine tepkiler sürüyor. Keçiören'de yapılan eylemde, “Müdürlüğü’nün talebi ve Ankara Valiliği’nin kararıyla gerçekleştirilen bu mühürleme işlemi aynı zamanda örgütlenme hakkının ihlalidir” denildi. 

Halkevleri, Ankara Valiliği'nin kararıyla çeşitli ilçelerdeki şubelerinin mühürlenmesine tepki gösterdi. Keçiören'de mühürlenen şube önünde yaptığı açıklamaya bazı siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Burada yapılan açıklamada konuşan Halkevleri MYK üyesi Betül Öztürk, “Müfredat değişikliğiyle eğitimin içeriğini gericileştiren, ders kitaplarına cihadı yerleştiren; kitapları gerici, cinsiyetçi, bilim dışı kavramlarla dolduran; imzaladığı protokollerle okulların kapılarını cemaat ve tarikatlara açan AKP iktidarı, bilimsel- laik eğitim mücadelesini büyüten Halkevleri’ni hedef almaya devam ediyor” dedi.  Bugün izinsiz eğitim öğretim faaliyeti sürdürdükleri bahanesiyle, Batıkent Halkevi, Keçiören Halkevi, Seyran Umut Halkevi, Mamak Ethem Sarısülük Kütüphanesi’nin hiçbir tebligat yapmadan, şube yöneticileri olmadan Valilik kararı ile mühürlendiğini belirten Öztürk, atölye odalarına yönelik hukuka aykırı mühürleme kararlarının da ötesine geçen polisin Seyran ve Keçiören’de bir bütün olarak şube binalarını mühürlediğini ifade etti. Öztürk, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve Ankara Valiliği’nin kararıyla gerçekleştirilen bu mühürleme işlemi aynı zamanda örgütlenme hakkının ihlalidir.  Bu mühürlerin ne anlama geldiğini, AKP’nin ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz. Kimse bu mühürleri tanımamızı, AKP karanlığına teslim olmamızı beklemesin. Binlerce çocuğun kahkahası ile mühürlerimizi kıracak. Bu halkın gericiliğe karşı mücadele kararlılığı ile faşizmi durduracağız” diye konuştu.

AVUKAT SERCAN ARAN: KAPATMA HUKUKSUZDUR

Halkevleri Hukuk Dairesi’nden Avukat Sercan Aran mühürleme kararında Halkevleri’nin “işyeri” olarak tarif edildiğini ve bu usule göre mühürlenmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

"Valilik kendince Halkevleri’ne dershane veya özel okul muamelesi yaparak kapatmaya çalışıyor. Burası dernek ve eğitim öğretim faaliyeti yapılmıyor. Valilik de bunun bilincinde. Fakat Emniyetin 27 Mart tarihli raporunda şubelerde eğitim öğretim faaliyeti yapıldığı kanaatine varıldığı belirtiliyor ve bu rapor gerekçe gösterilerek mühürlemeye çalışıyorlar. Derneklerin mühürlenmesi, denetlenmesi ayrı bir usule tabidir. Bu anlamda yapılan kapatma hukuksuzdur ve derneğimizin örgütlenme hakkına saldırı niteliğindedir. Burada yapılmak istenen örgütlenme hakkımızın elimizden alınmak istenmesidir." (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hileli ürün nedeniyle ceza alan firmalar faaliyete devam ediyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 32 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...