22 Ağustos 2012 10:22

Etiyopya Başbakanının naaşı ülkesinde

BRÜKSEL’de tedavi gördüğü hastanede önceki gece hayatını kaybeden Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi’nin naaşı, dün akşam özel bir uçakla ülkesine getirildi.Binlerce Etiyopyalı, 57 yaşında ölen liderlerinin cansız bedenini taşıyan uçağı karşılamak için başkent Addis Ababa’daki havaalanına ak

Etiyopya Başbakanının naaşı ülkesinde
Paylaş

BRÜKSEL’de tedavi gördüğü hastanede önceki gece hayatını kaybeden Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi’nin naaşı, dün akşam özel bir uçakla ülkesine getirildi.
Binlerce Etiyopyalı, 57 yaşında ölen liderlerinin cansız bedenini taşıyan uçağı karşılamak için başkent Addis Ababa’daki havaalanına akın etti. Zenawi’nin bayrağa sarılı tabutu, askeri törenle halkın ziyareti için bir süre tutulacağı Başbakanlık Konutu’na götürüldü. 21 yıldır ülkeyi yöneten Meles Zenawi, haftalardır ortalıkta görünmüyordu. Başbakanlarının ölüm haberi, Etiyopyalıları yasa boğdu: “O büyük bir liderdi ve maalesef ardında yarım kalan çok şey bıraktı. Başlattığı demokratikleşme süreci bitmemişti. Onun niteliklerini başkalarıyla karşılaştırmak mümkün değil, gerçekten çok üzgünüm.”
Etiyopya’nın evsahipliği’nde düzenlenen son Afrika Birliği liderler zirvesine de katılamayan Zenawi’nin sağlık durumu hakkında birçok spekülasyon çıkmıştı. Bazı kesimler tarafından insan hakları ihlalleri yüzünden eleştirilen Zenawi’nin yerine geçici olarak Başbakan Yardımcısı Hailemariam Desalegne atandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de örnek sözleşme

SONRAKİ HABER

İran’dan Türkiye’ye: Önce kendi işine bak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...