22 Ağustos 2012 10:20

Dersim’de örnek sözleşme

DERSİM İl Özel İdaresi ile Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sendikanın yaptığı basın toplantısında Şube Yöneticisi Mazlum Doğan TİS’te yer alan maddelere ilişkin bilgi verdi.Buna göre; İl Özel İdaresinde 31 Aralık 2012 tarihine kadar 4-b statüsünde olan sözleşmeli çalı

Dersim’de örnek sözleşme
Paylaş

DERSİM İl Özel İdaresi ile Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sendikanın yaptığı basın toplantısında Şube Yöneticisi Mazlum Doğan TİS’te yer alan maddelere ilişkin bilgi verdi.

Buna göre; İl Özel İdaresinde 31 Aralık 2012 tarihine kadar 4-b statüsünde olan sözleşmeli çalışanların maaşlarına net 544 TL, kadrolu çalışanlara ise net 218 TL zam yapıldı.

Doğan toplantıda şunları söyledi: “En yüksek devlet memuru aylık göstergesinin ek gösterge dahil maaş katsayısının yüzde 80’i oranında üyelerimizin maaşlarına ilave olacaktır. Bunun rakamsal ifadesi bugün itibari ile 544 TL’dir. Bu katsayı değiştikçe katsayının yüzde 80’i hesaplanacak ve maaşlara yansıtılacaktır. Sözleşme iki yıl olup 15 Ağustos 2012 tarihinde başlayıp 15 ağustos 2014 tarihinde sona erecektir. Ayrıca doğal afetlere maruz kalan çalışanların zararları tanzim edilecek. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri arttırılacak. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göçük altında kalan işçi yaralı kurtuldu

SONRAKİ HABER

Etiyopya Başbakanının naaşı ülkesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...