31 Mart 2018 11:18

TV10 çalışanları: Basın üzerindeki baskılar yeni boyut kazandı

KHK ile kapatılan TV10 çalışanları ve izleyicileri, televizyonlarının açılması talebiyle 78'inci kez bir araya geldi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un çalışanları ve izleyicileri, televizyonlarının açılması talebiyle 78'inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Munzur Çevre Derneği, Cumartesi Anneleri, TMSF tarafından el konulan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Ziya Halis, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, Alevi kurumları ve çok sayıda gazeteci eyleme destek verdi. 
 
Eylemde “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartı açıldı.

KİŞİN: TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA

Eylemde ilk olarak söz alan KHK ile kapatılan TV10 Haber Müdürü Turabi Kişin, basın üzerindeki baskıların son bulması için eylem yaptıklarını dile getirerek, basın üzerindeki baskıların yeni bir boyut kazandığını vurguladı. Basın üzerindeki baskıların her geçen gün daha da arttığını dile getiren Kişin, "Basın ve ifade özgürlüğü konusunda Türkiye dünyada birinciliğini kimseye kaptırmaya niyeti yok" dedi.

HALİS: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Ziya Halis de Türkiye'de özgürlükler konusunda ciddi tehlikelerin yaşandığını ifade ederek, "Yalnız Alevi basını değil, muhalif olan herkes bu iktidar tarafından susturulmak isteniyor. Bu dönemler elbet gelip geçecek. Kimse moralini bozmasın. AKP iktidarı koltuğunu kaybetmemek için bu baskı politikalarını yürütüyor. Ancak bizler mutlaka kazanacağız" diye konuştu.

BOLTAN: ÖMRÜ UZUN OLMAYACAKTIR

Ardından söz alan ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan, basın ve yayın kurumlarının özgürce faaliyetlerini yürütmesinin önünün açılması gerektiğini kaydetti. Boltan, "Basın yayına saldırı içinde olan iktidarların ne kadar kısa ömürlü olduklarını bu ülke de çok gördük. Geçmişte olduğu gibi bugün de ömrü uzun olmayacaktır. Yeter ki bizler bir araya gelerek dayanışmayı ve mücadeleyi örelim" diye konuştu.

ALEVİ KANAAT ÖNDERİ: TV10’NUN SUÇU NE?

Alevi kanaat önderlerinden Servet Demir ise, yaşananları özgürlüğe darbe olarak gördüğünü ifade ederek, "Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalıdır. TV10'un çalışanları tutuklu. Bu televizyonun suçu ne? Seyid Rıza'yı, Köroğlu'nu anlatan bir televizyon neden karatıldı?" diye sordu.
 
Eylem, "özgür basın susturulamaz" sloganları ile son buldu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 679. kez bir araya geldi

SONRAKİ HABER

‘Seçim varsa yollarımız yapılır!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...