22 Ağustos 2012 10:19

Asil Nadir 6 suçtan daha mahkum oldu

Kuzey Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, bir şirketten para çaldığı iddiasıyla süren davada altı iddiadan daha suçlu bulundu. BBC’ye göre, hakkında 13 ayrı suçlama bulunan ve pazartesi günü üç suçlamadan mahkum olan, iki suçlamadan ise beraat eden Nadir, altı suçlamadan daha mahkum oldu.Jürinin ger

Asil Nadir 6 suçtan daha mahkum oldu
Paylaş

Kuzey Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, bir şirketten para çaldığı iddiasıyla süren davada altı iddiadan daha suçlu bulundu. BBC’ye göre, hakkında 13 ayrı suçlama bulunan ve pazartesi günü üç suçlamadan mahkum olan, iki suçlamadan ise beraat eden Nadir, altı suçlamadan daha mahkum oldu.

Jürinin geriye kalan dört suçlamayla ilgili kararını vermesinin ardından cezanın belirlenmesine geçileceği bildirildi. Nadir, 1980’lerde yönetiminde etkin hale geldiği Polly Peck şirketinden usulsüz olarak nakit para transferleri yaptığı suçlamaları nedeniyle, İngiliz ağır ceza mahkemesi Old Bailey’de yargılanıyor.
Ağır Dolandırıcılık Dairesi’nin Polly Peck’ten yaklaşık 150 milyon sterlin çalındığına ilişkin soruşturma başlatması üzerine 71 yaşındaki Nadir, 1993 yılında Kıbrıs’a kaçmıştı. Nadir’in 2001 yılında “adını temize çıkarmak” için İngiltere’ye dönmesi kamuoyunda yankı uyandırmıştı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kentin belleğini silmek

SONRAKİ HABER

Göçük altında kalan işçi yaralı kurtuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...