31 Mart 2018 00:25

İşçi tiyatro da yapar mıymış?

Kayseri’de işçilerin oluşturduğu tiyatro grubunun 'Nasıl kalkındık ama' oyununu izleyen metal işçisi oyun hakkındaki izlenimlerini Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Metal işçisi
Kayseri

Kayseri’de “Nasıl kalkındık ama” tiyatro oyununu ailemle beraber beğeniyle izledik. Oyunu izlerken bazen duygulandım, bazen öfkelendim. Öfkelendiğim sahne benim çokça yaşadığım işten çıkarılma sahnesiydi. Yaklaşık 20 yıldan bu yana fabrikalarda çalışıyorum. İşten atılma psikolojisini iyi bilirim. Çalışan işçi için bir yıkımdır. Kiramı nasıl öderim, faturalar, banka borçları ne olacak? Sabahlara kadar yatamadığım günler oldu.
Duygulandığım hem de gururlandığım şey ise; işçilerin neler başarabileceğini oradaki yaklaşık 400 kişinin alkışladığı işçi arkadaşlarımın olması oldu. Gururlandım çünkü konuştuğum herkes çok beğenmişti. Komşumun oğlu da bizimle gitmişti. İlk defa tiyatroya gittiğini ve çok beğendiğini söylüyordu. Babası da bir işçi olan genç, babasının yaşadıklarını; “canlı canlı izlemek başka oluyormuş” diyerek “fabrikalarda bunların yaşandığını bilmiyordum” diyordu. 

Bilmeliyiz ki işçilerin başaramayacakları bir şey yoktur. Yeter ki yan yana duralım. Oynayan işçi kardeşlerime ve emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım yeni oyunlar başarırız.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da dün yapılan denetlemelerde 155 kişi gözaltına alındı  

SONRAKİ HABER

Durdurun bu düzeni, çünkü başka çare yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...