30 Mart 2018 18:39

Aydın Emek ve Demokrasi Güçlerinden Boğaziçi öğrencilerine destek

Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskı ve gözaltılara tepki gösterdi.

Paylaş

Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskı ve gözaltılara dair basın açıklaması yaptı. Açıkmayı Tüm Bel Sen Şube Başkanı Münir Alikoç okudu.

Gözaltılara tepki gösteren Alikoç, "Boğaziçi Üniversitesi bir süredir hedef tahtasına oturtulmuş durumdadır. OHAL politikalarıyla üniversitelerin biat etmeye ve sınırsız itaate zorlandığını, iktidardan farklı düşünen herkesin 'terörist' olarak yaftalayıp hedef gösterildiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri olarak temel hak ve özgürlükleri savunacaklarını ve demokratik bir üniversite için var güçleriyle mücadele edeceklerini vurgulayan Alikoç, "AKP'nin bize oy vermeyene hizmet yok anlayışına kamu kurumlarında bizden olmayana kadro yok zihniyetini şimdide üniversite görüyoruz. Adeta bizden olmayana üniversitede okuma hakkı yok deniliyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Öğrencilerin yanında olup, bu anlayışa karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Alikoç açıklamasını "Demokrasinin, barışın, laikliğin tesis edildiği, en temel insan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir memleket için emek ve demokrasiden yana herkes ile yan yana mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” sözleriyle sonlandırdı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihan Alptekin katledilişinin 46. yılında mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile telefonla görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...