22 Ağustos 2012 09:08

BDP Kocaeli il binası kundaklandı

Gaziantep’teki bombalı saldırıdan sonra BDP’yi ve Kürtleri hedef gösteren açıklamaların ardından saldırıya uğrayan BDP binalarına Kocaeli il binası da eklendi. BDP Kocaeli il binası dün gece kundaklandı. Binada büyük maddi hasar oluşurken, ismi açıklanmayan saldırganın olaydan sonra polise teslim olduğu belirtildi.Yangın

BDP Kocaeli il binası kundaklandı
Paylaş

Yangın 23.30 sıralarında başlarken, polis BDP yöneticilerine olaydan 5 saat sonra, yangının söndürülmesinin ardından haber verdi.

Bugün yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınayan BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, Gaziantep’teki saldırının ardından hükümetin partilerini ve Kürtleri hedef gösterdiğini belirterek, “Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizler demokrasi ve barış talebimizden bir adım bile gerilemeyeceğiz” dedi. Parti girişinde birçok kamera olduğunu ve bütün faillerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak valiliği göreve çağıran Alçınkaya, Gaziantep’teki saldırıyı da kınadı. Daha sonra söz alan BDP PM üyesi Hüseyin Tarat ise kendilerine yapılan bu saldırıların baş sorumlusunun İçişleri Bakanı, Başbakan ve hükümet yetkilileri olduğunu vurguladı.

ÖDP Kocaeli il örgütü de bir açıklama yaparak, AKP hükümetinin içeride ve dışarıdaki savaş çığırtkanlığına karşı barış ve demokrasi mücadelesine çağrı yaptı. Açıklamada Gaziantep’teki bombalı saldırı ve BDP Kocaeli il binasının kundaklanması kınandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGK İzmir İl Müdürlüğü’nde idarecilere çıkan zimmet çalışanlara ödetiliyor

SONRAKİ HABER

İHD ve MAZLUMDER saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...