30 Mart 2018 12:53

Yaşamını yitiren üniversiteli Alara Karademir için karanfil bıraktılar

Yaşamını yitiren Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Alara Karademir için kampüs kapısına karanfil bırakıldı.

Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Alara Karademir için üniversitenin Şirinevleri’deki kampüs kapısına karanfil bırakıldı.

İstanbul Üniversiteli Kadın Meclisleri, Ankara’da bir okul gezisi sırasında, akademisyen odasında yaralı halde bulunan ve ardından yoğun bakıma alınan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını kaybeden Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Alara Karademir’in ölümünün ardından üniversitenin Şirinevler’deki Hukuk Fakültesi önünde karanfil bıraktı. Ellerinde Alara’nın fotoğraflarını ve karanfiller taşıyan kadınlar, “Alara için adalet arıyoruz”, “Alara için susmayacağız” sloganları attı.

‘ALARA’NIN VE ARKADAŞLARININ YANINDA OLACAĞIZ’

Grup adına konuşan Beyza Aksoy, Alara’nın ölümünün şüpheli olduğunu öne sürerek, “Biz orada neler yaşandığını bilmiyoruz. Alara’nın bulunduğu odada neler yaşandı? Biz bunun peşindeyiz. Gerçeğin açığa çıkarılmasını istiyoruz. Her eksilişimizde sesimizi daha da gür çıkartacağız. Durmayacağız. Üniversitelerde, hayatın her alanında kadına yönelik her türlü düşmanca tavrın karşısında bir arada olup mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

Alara’nın kadınlar için mücadele ettiğini söyleyen Aksoy, “Adalet mücadelesinde Alara’nın ailesinin ve arkadaşlarının yanında olacağız. Olayın ayrıntıları açığa çıkarılsın. Alara için adalet istiyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Kadınlar açıklamanın ardından ellerindeki karanfilleri ve Alara’nın resimlerini üniversitenin kapısına bırakırken, yoldan geçen kadın yurttaşların alkışları ile gruba destek verdiği görüldü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘EMO üyesi işsiz mühendis oranı yüzde 18.7’ye çıktı!’

SONRAKİ HABER

‘IŞİD ne zamandır terör örgütü?’ sorusuna aylardır cevap yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...