29 Mart 2018 17:24

Mamak’ta şehir hastaneleri tartışıldı

Mamak'ta Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği ve Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla düzenlenen buluşmada şehir hastaneleri konuşuldu

Paylaş

Ankara’nın Mamak ilçesinde Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği ve Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla yerel derneklerin temsilcileri bir araya gelerek şehir hastanelerini tartıştı.

Hastaneme Dokunma Platformu’ndan Ses Ankara Şube Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım ve Kadın Sekreteri Nazan Karacabey’in konuştuğu buluşmada şehir hastaneleri ile birlikte sağlık alanında yaşanacak aksamalara dikkat çekildi. Sağlık hizmetindeki fiyat artışları, acil servislerin ve sağlık emekçilerinin durumunun gündeme geldi ve sağlık hizmetinde halihazırda yaşanan yaşanan problemler ile çözüm önerileri tartışıldı.

Şehir hastanelerinin yaratacağı mağduriyetin önüne geçebilmek için neler yapılabileceğinin de görüşüldüğü buluşmada bu konunun her yerde açıklayıcı bir şekilde anlatılması ve gereken çalışmaların, kampanyaların yapılmasının önemi vurgulandı. Katılımcı dernek temsilcilerinin faaliyet yürüttükleri derneklerde de benzer etkinlikler yapmaları gerektiği, hastanelerine sahip çıkmaları gerektiğini konuşuldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, Şengül öğretmenin evinde keşif yapacak

SONRAKİ HABER

Eğitimciler performans sistemine karşı yürüyüşe hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa