22 Ağustos 2012 08:26

Olimpik atlet göç yolunda öldü

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 200 metre koşu klasmanında yarışan Somalili milli atlet Samia Yusuf Ömer, Avrupa’ya iltica etmek için İtalya’ya gitmek üzere Libya’dan bindiği teknenin batması sonucu boğularak hayatını kaybetti.Ömer’in öldüğünü dünyaya Somalili milli atlet ve “erkekler

Olimpik atlet göç yolunda öldü
Paylaş

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 200 metre koşu klasmanında yarışan Somalili milli atlet Samia Yusuf Ömer, Avrupa’ya iltica etmek için İtalya’ya gitmek üzere Libya’dan bindiği teknenin batması sonucu boğularak hayatını kaybetti.

Ömer’in öldüğünü dünyaya Somalili milli atlet ve “erkekler 1500 metre koşu” eski dünya şampiyonu Abdi Bile, pubblicogiornale.it web sitesinden duyurdu. Haber, Somali Olimpiyat Komitesi Başkanı tarafından doğrulandı.

SAMİA YUSUF ÖMER KİMDİR?

Ömer, Somali’nin başkenti Mogadişu’da doğdu ve hayatı boyunca savaşla iç içe yaşadı. Herhangi bir atletizm tesisinin bulunmadığı şehirde kendi çabaları ile antrenman yaptı.
El Cezire’nin haberine göre 2008 yılındaki Olimpiyatlar’ın ardından atlet Mogadişu’nun büyük bir kısmını kontrolü altında bulunduran el Şabab örgütünden ölüm tehditleri aldı.
2010 yılının Ekim ayında Londra Olimpiyatları’na hazırlanmasına yardımcı olabilecek bir koç bulma umuduyla Etiyopya’ya taşındı.
İtalya’nın Corriere della Sera gazetesine göre, Ömer 2011’de Etiyopya’dan ayrılarak, Sudan üzerinden Libya’ya gitti ve İtalya’ya giderek Olimpiyatlar için çalışacağı bir antrenör bulmayı planlıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocukların kulağından müzik

SONRAKİ HABER

Hem ekonomi yapın hem de doğayı kurtarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...