22 Ağustos 2012 08:19

Devletin zirvesi Antep’te

Patlamada yaşamını yitirenler için düzenlenen cenaze törenine katılmak ve taziye ziyaretinde bulunmak için Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sorunun çözümüne dair yine “terörle mücadele” söylemini &oum

Devletin zirvesi Antep’te
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep Valiliği çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Saldırıyı kınayan ve lanetleyen Gül, “Tüm dünya bilsin ki bu olay hak arama olayı değildir. Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış insanların organize bir şekilde yaptıkları terör olayıdır” dedi.

Yaşamını kaybedenlere başsağlığı dileyen Gül, “Bu günlerde dimdik sapasağlam ayakta durmalıyız. Kol kola olmalıyız. Terörle mücadeleye karşı hep beraber bir cephe oluşturmalıyız.Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Tüm vatandaşlarıma şunu hatırlatmak istiyorum Türkiye’nin her yerinde nereli olursa olsun ister Türk ister Kürt olsun. Terör örgütüne ve teröre karışanlara karşı çok kesin tavır koymaları lazım. Bayram günü bu cinayeti işleyenlere karşı kesin tavırlı olmaları terörle mücadelede en önemli adımdır” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’DAN TAZİYE ZİYARETLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki CHP’lilerle, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı ziyaret ederek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Valilikte yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu, saldırı nedeniyle “başsağlığı” ve “geçmiş olsun” dileklerini dile getirerek, “Çok vahim bir olay. Hepimizi derinden sarstı. Terörün Gaziantep gibi bölgenin güzide bir şehrini seçmiş olması bizi çok üzdü” dedi. Vali Ata da, üzüldüklerini belirtirken, patlamayı PKK’nin yaptığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler patlamada üç yaşındaki oğlunu kaybeden ve Yığınlı Köyünde yaşayan Alkan ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulundu. Baba İbrahim Alkan, kent merkezine bayram nedeniyle gezmeye gittiklerini söyledi. Kendisi, eşi ve 8 yaşındaki oğlu da yaralanan Baba Alkan, saldırıda hayatını kaybedenler arasında yaşı en küçük olan kişinin oğlu Süleyman Alkan olduğunu belirtti.

BAHÇELİ HIZINI ALAMADI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan patlamayla ilgili partisinin Gaziantep il binasında basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, hükümetin izlediği politikaların terör sorununu kritik noktaya getirdiğini ifade etti. Cumhuriyet Savcılarını göreve çağıran Bahçeli, “Ayrıntılı ve çerçevesi medyaya, iş alemine, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete kadar uzanacak terör ve bölücülük soruşturması açılmalıdır. Cumhuriyet Savcıları bugün değilse ne zaman görevlerinin gereğini yapacaklardır” diye konuştu. PKK’nin Gaziantep’teki saldırıyı üstlenmemesini “Oyalama ve zaman kazanmaya yönelik sinsi bir adım” olarak niteleyen Bahçeli, saldırının ya PKK ya PKK’yi kullanan bölgesel istihbarat örgütleri ya da PKK’ye eylem yaptıran küresel güç odakları tarafından yaptırılmış olabileceğini öne sürerek, “Üç ihtimalin kapısı da PKK’ya açılmaktadır” dedi. (GAZİANTEP)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli’de askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

SONRAKİ HABER

Apollon Tapınağı’nda film müzikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa