22 Ağustos 2012 07:17

'Roboski'den ibret alalım'

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) ‘Ölüm değil yaşam, savaş değil müzakere’ sloganı ile düzenlediği etkinlikler sürüyor. Dün akşam gerçekleşen özgürlük, barış, kardeşlik şenliği Aydın’ın Didim ilçesinde halkların buluşmasına sahne oldu.Şenlikte konuşan BDP Mersin Milletvekili E

'Roboski'den ibret alalım'
Paylaş

Şenlikte konuşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Gaziantep’te yaşanan patlamada hayatını kaybeden insanları anarak, “Hem kaybettiklerimizin yasını unutmak,  hem de yasa boğulmadan hayata tutunmak için buradayız” dedi. Uludere’de hayatını kaybeden ve yaralanan askerlere halkın yardım ettiği kareleri hatırlatan Kürkçü, “34 insanını bir hava bombardımanında kaybeden bu halk, bugün hayatını kaybeden askerlerin cenazelerini dere yataklarından çıkarmak, yaralıları hastanelere taşımak, onlara kardeşliğin soluğuyla hayat vermek için mücadele ediyor. İşte oraya bakalım. İbret alalım. Hayat orada. Özgürlük orada. Kurtuluş orada. Yol mu arıyoruz? İşte inançları için mücadele eden Alevilerin yolu. Yol mu arıyoruz? İşte kadınların yolu. Her gün erkeklerin darbeleriyle hayatlarına son verilen, bildikleri gibi yaşamak, özgür yaşamak, kendileri gibi olmak için mücadele eden kadınların; bütün bu katliama karşı yıllardır, her gün kanlarını akıtarak ayakta durmalarına bakalım. İşte Halkların Demokratik Kongresi bu yoldan yürümek, bu mücadeleleri birleştirmek, bunların hepsinin temelinde yatan emeğin kurtuluş mücadelesinin sonsuz görünümlerini birbirlerine bakıştırmak için mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan sanatçı Ferhat Tunç, konuşmasına Ahmet Kaya’yı anarak başladı. Tunç, “Sanatçılar 12 Eylül döneminde, söylediği sözden veya yaptıkları müzikten dolayı ceza alıyordu. O dönem on binlerce insan cezaevindeydi şimdi de on binleri aşan sayıda insan düşüncesinden dolayı cezaevlerinde. Bu, yıllardır ülkemizde hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. Tek çare; ezilenlerin, Alevilerin, Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin ve Türkiye'de ötekileştirilenlerin oluşturduğu Halkların Demokratik Kongresi birleşimindedir” diye konuştu.

Üç bin kişinin katıldığı şenlik, Didimlilerin Suavi, İlkay Akkaya ve Ferhat Tunç’un şarkılarına eşlik etmesiyle devam etti. Serhat Kural Dans Ekibinin sahnelediği dans gösterileri de ilgi odağı oldu. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'dan 'ahlaksız teklif'

SONRAKİ HABER

Şemdinli’de askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...