21 Ağustos 2012 15:16

Bakan Şahin insani duygularını yitirmiş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari ziyaretini eleştiren köşe yazarlarını tehdit etti. Köşe yazarları için ‘Ağzına tıkarım o yazıları senin’ diyen Şahin’in bu sözleri ise gazeteci örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı.Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Bakan Şahin, parti

Bakan Şahin insani duygularını yitirmiş
Paylaş
İsmail Afacan

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Bakan Şahin, partisinin İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Bakan Şahin kendisini eleştiren gazetecilerin, Ankara’da İstanbul’da köşelerinde oturarak ve puro içerek yazı yazan kişiler olduğunu iddia etti.

‘KORKUTULUYORSANIZ HABER VERİN’

Gazetecilere, “Siz nerede askerlik yaptınız? Yaptınız mı? Yaptıysanız nerede yaptınız? Siz namlunun ucundan hiç baktınız mı? Karşıdaki namlu size hiç doğruldu mu? Allah aşkına bilmeden mi yapıyorsunuz, yoksa korkarak mı yapıyorsunuz?​” diyen İçişleri Bakanı Şahin, köşe yazarlarının kendisine yönelik eleştirilerini baskı altında yazdıklarını ima etti. Bakan Şahin, “Korkutuluyorsanız haber verin, sizin de güvenliğinizi bugün olduğu gibi biz sağlamaya hazırız” dedi.

‘SENİN AĞZINA TIKARIM O YAZILARI’

Şahin, şunları kaydetti: “İki şeyi bir birinden ayırmak lazım. Hakkari sokağında ekmeğini arayan, Hakkari yaylasında koyununu otlatan çobanla, Kandil’de, Irak’ta bu ülkeyi bölmek için elinde silah tutan terör baronları ve terör militanlarını bir birinden bir büyük tel örgü ile ayıralım. Kardeşlerim bir tarafta militanlar bir taraftadır. Bunu kimse, karıştırmaya ve benim sözlerimi oraya püskürtmeye yeltenmesin, hakkı yoktur, ağzına tıkarım o yazıları senin...” (İstanbul/EVRENSEL)


İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN İSTİFA ETSİN

İçişleri Bakanının yaptığı açıklamalara tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, Şahin’in insani duygularını yitirdiğini ve artık istifa etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Vekili Turgay Olcayto ise, AKP iktidarının büyüyen sorunlar yumağından bunaldığında bunun acısını gazetecilerden ve köşe yazarlarından çıkardığını belirtti.

İNSANİ DUYGULARINI YİTİRMİŞ

TGS Başkanı Ercan İpekçi: İçişleri Bakanı ağır bir kabalık yapmış. Haddini aşmasının ötesinde insani duygularını da yitirmiş durumda. Basın ve ifade özgürlüğü açısından bu açıklamaları yakışık bulmak mümkün değil. Hoş görüden ve saygıdan yoksun olduğunu gösteren Bakan Şahin derhal istifa etmelidir. İnsan haklarını ayaklar altına alan, gazetecilere hakaret eden bir bakanın istifa etmekten başka çaresi kalmamıştır.

ÖFKESİNİ GAZETECİLERDEN ÇIKARIYOR

TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto: Bakan Şahin’in sözleri aslında, demokrasiye tahammülsüzlüğünü gösteriyor. Bir bakana, hele bir ülkenin güvenliğinden sorumlu bakana yakışan bir söylem değil. AKP iktidarı, giderek büyüyen sorunlar yumağımdan bunaldığında öfkesini gazetecilerden ve köşe yazarlarından çıkarıyor. Bekleyip göreceğiz, iktidar partisi ileri demokrasi tarafına mı yoksa totaliter rejime doğru mu gitmek istiyor.

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan zaman kazanma peşinde

SONRAKİ HABER

Asker cenazesinde Bakanlara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...