27 Mart 2018 10:02
Son Güncellenme Tarihi: 27 Mart 2018 12:19

TSK ve ÖSO, Tel Rıfat'a operasyon başlattı

TSK ve ÖSO güçleri, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Rıfat'a operasyon başlattı.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), “Zeytin Dalı” harekatı kapsamında Afrin’in doğu komşusu Tel Rıfat’a operasyon başlattığı bildirildi.
TSK, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Rıfat ilçesine doğru harekete geçti. 
Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

‘HAREKAT TEL RIFAT’TA BİTECEK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü AKP Trabzon 6. olağan il kongresinde konuşmuş, “İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız” demişti. Erdoğan’ın bu sözleri ABD ve YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’in (SDG) kontrolündeki Menbic’e yönelik operasyondan vazgeçildiğinin işareti olarak yorumlanmıştı. ABD yetkilileri uzun süredir “Menbic’den çekilmeyeceğiz” diyerek AKP Hükümetinin bu kenti de TSK ve ÖSO yönetimine alma hedefine engel oluyordu. 

Öte yandan Tel Rıfat şubat 2016’dan bu yana Suriye Demokratik Güçlerinin içindeki Ceyş el Suvar güçlerinin kontrolünde bulunuyor ve IŞİD’den alınan ve TSK destekli cihatçıların yönettiği Mare ve Afrin arasında yer alıyor. 

AL MASDAR: RUSYA GÜÇLERİ TEL RIFAT’TAN ÇEKİLDİ

Al Masdar’ın haberine göre ise Tel Rıfat’ta bulunan Rusya güçleri de çekilerek TSK’nin Afrin’in ardından Tel Rıfat’taki operasyonuna da izin vermiş oldu. 

Haber ajansının “henüz doğrulanmayan kaynaklara” dayandırdığı haberine göre Tel Rıfat’taki küçük bir üste bulunan Rus askeri personeli buradan ayrıldı. 

Haberde, kararın Ankara ve Moskova’nın birkaç gündür sürdürdüğü görüşmelerin ardından alındığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu 2 Yunanistanlı askere tahliye çıkmadı 

SONRAKİ HABER

Mahkeme barış akademisyeni istedi: Burası terör mahkemesi, gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...