21 Ağustos 2012 10:13

Budakçı’nın ölümüne neden olan şirket kovuldu

GEÇTİĞİMİZ yılın 9 Temmuz günü gözaltına alındığı Stockholm’deki Handen Polis Karakolu’nda çarşafa asılı olarak bulunan Sercan Budakçı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Mediblå adlı sağlık şirketinin işine son verildiği açıklandı. Oysa Polis yetkilileri olaydan 4 gün sonra Serc

Budakçı’nın ölümüne neden olan şirket kovuldu
Paylaş
Murat Kuseyri

Demokratik kitle örgütleri  ve basının yaptığı araştırmalar İl İdare Mahkemesinin karşı çıkmasına rağmen gözaltındaki tutukluları muayene etme görevinin Mediblå adlı konu hakkında bilgisi olmayan ve esas uzmanlık alanı ortopedi olan bir özel şirkete verildiğini göstermişti . Gözaltında bunalıma düşen ve ısrarla hastaneye götürülmesini isteyen Budakçı’nın talebini reddeden “doktorun” diploması olmadığını da açığa çıkmıştı.
İsveç Türkiyeliler Dayanışma Derneği, İsveç Alevi Federasyonu ve Türk Sanat ve Kültür Derneği Sercan’ın ölümünden Polis ve Mediblå’yu sorumlu tutmuş ve olayın soruşturulması ve sorumluların cezalandırılması için imza kampanyası başlatmıştı. Sorumluların açığa çıkarılması için protesto gösterileri de yapılmış, Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh konuyu parlamentonun gündemine getirmişti.
Gazeteci-Yazar Kurdo Baksi de konuyu İsveç Devlet Televizyonunun “Tartışma”  köşesinde ele almış, Adalet Bakanını göreve çağırmıştı.
Tüm protestolar ve basında yayımlanan haberleri görmezden gelen Polis yetkilileri nihayet sessizliği bozarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Mediblå ile ilişkilerini kestiğini açıkladı. Polis yetkililerinden Christina Hedlycke karakol ve tutukevlerindeki kişilerin sağlık sorunlarıyla ilgilenme görevinin deneyimli ve uzman bir şirkete verileceğini söyledi.
Budakçı ailesinin hukuki danışmanı Mattias Bernhardsson Mediblå şirketinin görevine son verilmesinden memnun.  Tepki ve protestolar sonucu Polisin şirketle ilişkisini kestiğini söylüyor ve şirketin kovulmasını kısmi bir zafer olarak değerlendiriyor.
Oğlunun ölümünde payı bulunan  şirketin kovulmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Sercan’ın  annesi Zöhre Budakçı “Şirketin ilişkisinin kesilmesine sevindim. Ben oğlumu kaybettim.  Aynı şeyi başkalar yaşamasın” dedikten sonra “önlem alınması için Sercan’ımın ölmesi mi gerekiyordu” diye sordu. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fotoğrafçı Kemal Elitaş’ın ardından

SONRAKİ HABER

AKP'li eski Başkan kaçırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...