05 Nisan 2011 13:35

Hükümete ‘acı alarmı’ duy çağrısı

ATO Yönetim Kurulu, 13 Mart büyük Ankara mitingini ve 25 Şubat Ankara Asistan eylemini hatırlatarak 9 Eylül Üniversitesinde asistanların grevini de artık hükümetin ve Sağlık Bakanlığının görmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından yükselen bu acı alarmı duyun” dedi.Ankara Tabip Odası

Hükümete ‘acı alarmı’ duy çağrısı
Paylaş

ATO Yönetim Kurulu, 13 Mart büyük Ankara mitingini ve 25 Şubat Ankara Asistan eylemini hatırlatarak 9 Eylül Üniversitesinde asistanların grevini de artık hükümetin ve Sağlık Bakanlığının görmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından yükselen bu acı alarmı duyun” dedi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümeti ve Sağlık Bakanlığını Türkiye’nin her yanında sağlık alanından yükselen acı alarmı duymaya çağırdı. Açıklamada, hangi kurumda hangi unvanla çalışırsa çalışsın tüm sağlık çalışanlarının durumlarından memnun olmadıkları ve ciddi bir gelecek kaygısı taşıdıkları vurgulandı. Açıklamada, Ankara’da 14 sağlık kuruluşunda yapılan ankete katılan çalışanların geleceklerinden umutsuz olduklarını belirttiklerinin altı çizildi.

YÜZDE 88’İ GELECEKTEN UMUTSUZ

Ankete katılan sağlık çalışanlarının yüzde 88.19’unun gelecekten umutsuz olduğu, yüzde 83.33’ünün aldığı ücretten memnun olmadığı, yüzde 62.84’ünün ise çalışma saatlerinden memnun olmadığı sonuçlarına dikkat çekilen açıklamada, “Bu durum Türkiye’deki sağlık hizmetinin alarm verdiğini göstermektedir” denildi. Açıklamada, Ankara’daki değişik sağlık birimlerinde çalışan hekimlerin sadece yüzde 12.84’ünün “Halkın yeterli ve nitelikli bir sağlık hizmeti aldığı” düşüncesinde olduğu vurgulandı.

25 Şubat Ankara asistan eyleminin ve 13 Mart büyük Ankara mitinginin ciddi bir uyarı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Dokuz Eylül asistan eyleminin ise hızla çoğalacağı ve yayılacağı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüketici kredileri 180 milyara dayandı

SONRAKİ HABER

İzzetin Doğan'dan ‘Alevi raporu’na eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...