21 Ağustos 2012 09:35

‘Vira Bismillah’ hazırlıkları

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, 1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah’ diyecek olan balıkçılar, son hazırlıklarını yapıyor. Bu sene palamut balığının çok olmasını bekleyen balıkçılar, vatandaşların balığa doyacaklarını ifade ediyor.Balık sezonunun açılmasına yaklaşık 9 gün kala balıkçılarda haz

‘Vira Bismillah’ hazırlıkları
Paylaş

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, 1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah’ diyecek olan balıkçılar, son hazırlıklarını yapıyor. Bu sene palamut balığının çok olmasını bekleyen balıkçılar, vatandaşların balığa doyacaklarını ifade ediyor.

Balık sezonunun açılmasına yaklaşık 9 gün kala balıkçılarda hazırlıklar devam ediyor. Sezonda palamut balığının fazla olması beklenirken, güzel bir sezon geçeceği ifade edildi. Ağlar tamir edilerek onarılırken, mevcut ağlar da kontrol ediliyor.

Yapılan denemelerde, palamut balığının bu sene bereketli geçeceğini söyleyen 45 yıllık balıkçı Kemal Erol, “Bu sene palamut balığı bereketli olacak. Yapılan denemeler de bunu gösterdi. 1 Eylül tarihiyle ‘Vira Bismillah’ diyeceğiz. Balığın bol olacağı bir sezon yaşayarak vatandaşlara bol balık yedireceğiz.” dedi.
Bu sezon palamut balığına doyulacağını söyleyen 49 yıllık balıkçı Ender Göker ise balıkçıların yasak olan alanları da iyi bildiğini ve buna göre avlanacaklarını söyledi. (Zonguldak/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Oran: Teşvik sosu tat vermedi

SONRAKİ HABER

Empati ödülü sahibini seçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...