24 Mart 2018 19:08

Londra’da 'Afrin ile dayanışma yürüyüşü'

Londra'da 'Dünya Afrin ile dayanışma günü' kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Paylaş

Dünya Afrin ile Dayanışma Günü kapsamında Londra’da düzenlenen yürüyüşte, İngiltere Hükümeti’nden Anna Campbell’in cenazesinin İngiltere’ye getirilmesi talep edildi.

Afrin’i Savunma Kampanyası tarafından 24 Mart Cumartesi günü düzenlenen yürüyüş, Hyde Park’ın Marble Arch metro istasyonuna yakın olan köşesinde başladı. 15 Mart’ta Afrin’de hayatını kaybeden İngiltere vatandaşı Anna Campbell’in ailesi de yürüyüşe katıldı. Afrin’e yönelik operasyonların son bulmasının talep edildiği yürüyüşte İngiltere’nin AKP Hükümeti’ne verdiği destek de protesto edildi. İngiltere’de yaşayan Türkiye kökenli göçmenlerin yanı sıra tüm coğrafyalardan Kürtler, çok sayıda İngiliz vatandaşı ve farklı uluslarardan göçmenler de yürüyüşte yer aldı.

Londra'da Afrin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Trafalgar Meydanı’nında gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından yürüyüş Parlamento Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, Afrin ile dayanışma etkinliklerinin Afrin özgürleşinceye kadar devam ettirileceği dile getirildi. Gösteri, 25 Mart Pazar günü Kuzey Londra’daki Finsbury Park’ta gerçekleştirilecek Newroz kutlamasına ve 31 Mart’ta aynı güzergahta düzenlenecek Afrin ile dayanışma yürüyüşü için yapılan çağrılarla son buldu. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: Gözaltılar serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

MMO Genel Kurulu: Saldırılara birlikte yanıt verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...