21 Ağustos 2012 09:34

Oran: Teşvik sosu tat vermedi

HÜKÜMETİN yeni teşvik sistemini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “AKP’nin ekonomi politikaları da iflas etti” diye konuştu. Oran, AKP’nin ‘süper teşvik sosu’nun ekonomiye tat vermediğini kaydederken “Yatırımlarda sert düşüş sürüyor” dedi.CHP’li Oran konuyla ilgili şunl

Oran: Teşvik sosu tat vermedi
Paylaş

HÜKÜMETİN yeni teşvik sistemini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “AKP’nin ekonomi politikaları da iflas etti” diye konuştu. Oran, AKP’nin ‘süper teşvik sosu’nun ekonomiye tat vermediğini kaydederken “Yatırımlarda sert düşüş sürüyor” dedi.
CHP’li Oran konuyla ilgili şunları söyledi: “Küresel konjonktürün de etkisiyle belirsizliklerin arttığı bu dönemde sanayici, yatırımcı ve diğer kesimler önünü göremediği için hem üretim, hem tüketim hem de yatırımda frene basıldı. Ekonomide daralma sürecinin önüne geçilemiyor. Teşvik paketi de bir işe yaramadı. Yeni teşvik sistemi, yılbaşından geçerli olmak üzere 19 Haziranda yürürlüğe girdi. Ancak, paketin yürürlüğe girmesiyle birlikte düğmeye basılacağı beklenen ‘Birikmiş teşvik başvurularında patlama’ gerçekleşmedi.” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li vekilden insanlık dışı açıklamalar

SONRAKİ HABER

‘Vira Bismillah’ hazırlıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...